Actualitate

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege. Discursul suveranului – LIVE VIDEO, TEXT

Publicat: 10 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege. Discursul suveranului - LIVE VIDEO TEXT
Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege

Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă, 10 septembrie, de către Consiliul de Ascensiune într-o ceremonie care va fi urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor -, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic, după care cei prezenţi au declarat: „Dumnezeu să-l apere pe Rege”.

UPDATE: Regele intră în a doua parte a Consiliului, la care participă doar consilieri privaţi şi face o declaraţie personală privind moartea Reginei. El depune un jurământ că va păstra Biserica Scoţiei şi semnează două documente pentru a consemna aceasta, cu Regina Consoartă şi Prinţul de Wales ca martori

Consilierii privaţi ​​vor semna şi ei proclamaţia.

Prima proclamaţie publică urmează să aibă loc de la balconul Palatului St James din Londra, la ora 13:00 (ora României), moment care este de obicei însoţit de un ritual vechi de secole, cu trompete şi salve trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei.

„Este datoria mea să vă anunţ moartea mamei mele, regina. Ştiu că îmi simţiţi durerea pe care o simt în urma pierderii acesteia ireparabile.

Mulţumesc pentru că aţi dat dovadă de susţinere faţă de familia mea, în această pierdere dureroasă pentru acest regat.

Mama mea a fost un exemplu de dragoste faţă de coroană şi popor.

Chiar şi acum, când o jelim, îi mulţumim pentru această viaţă plină de credinţă. Sunt foarte conştient de moştenirea importanta pe care o primesc şi de îndatoririle ce urmează.

Îmi asum şi voi face tot posibilul să urmez exemplul care mi s-a dat.

Ştiu că voi fi susţinut de loialitatea popoarele a căror suveran voi fi.

Sunt profund încurajat de susţinerea constantă a soţiei mele mult iubite.

Confirm dorinţa şi intenţia de a continua tradiţia de a preda veniturile ereditare pe care le-am moştenit.

Promit şi jur că voi păstra inviolabil locul adevăratei religii protestante”, a spus Charles al III-lea al Marii Britanii.

ȘTIRE INIȚIALĂ: În fața palatului Saint James zeci de camere de televiziune și jurnaliști din toată lumea îl așteaptă pe Charles al III-lea, care va fi încoronat oficial rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sâmbătă la ora 12.00.

Charles al III-lea va fi proclamat în mod oficial rege, în cadrul unei ceremonii istorice care va avea loc în această dimineață la Palatul St. James, anunță BBC.

Este pentru prima dată în istorie, când ceremonia va fi transmisă în direct la televiziune. Ceremonialul în sine se repetă și este făcut de fiecare dată la instalarea unui nou rege în Marea Britanie, de câteva sute de ani, este o tradiție.

Când a fost proclamată Regina Elisabeta a II-a în 1952 televiziunea nu avea impactul pe care îl are în momentul de față. Atunci a existat o dezbatere foarte largă cu privire la alegerea de a difuza sau nu încoronarea reginei. Una dintre decizii a fost să nu transmită la televizor încoronarea reginei pentru că ar fi nepotrivit și neelegant. Acum, 70 de ani mai târziu lumea este cu totul și cu totul alta.

Adauga un comentariu