Culinar

Chec cu fructe confiate. Deliciul perfect pentru mesele în familie

Publicat: 13 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chec cu fructe confiate. Deliciul perfect pentru mesele în familie
Checul cu fructe confiate este pufos, gustos și aromat.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, pufos și gustos, ideal este un chec cu fructe confiate. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Când vine vorba de rețetele de chec, gospodinele se întrec în tot felul de trucuri culinare. Iată cum să pregătești la tine în bucătărie deliciul perfect pentru mesele în familie.

Chec cu fructe confiate

Deliciosul chec este ideal de pregătit la orice masă. Acesta se poate face simplu, cu lapte, cu cremă de ciocolată, de vanilie, cu nucă sau cu fructe confiate. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Checul cu fructe confiate este pufos, aromat și incredibil de gustos. Acest desert se face rapid, cu doar câteva și un strop de imaginație. Checul le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Pentru iubitorii de deserturi pufoase și savuroase putem pregăti și un pandișpan cu nucă. Acesta are o textură aerată, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu culinar.

La fel de bine putem pregăti și un chec cu mere caramelizate. Acesta îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Checul cu fructe confiate este delicios, sănătos și este ușor de făcut acasă, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

Pentru checul cu fructe confiate vom avea nevoie de 5 ouă, 150 g de zahăr, 5 linguri de ulei, 250 g de făină, 1 praf de sare, 1 pliculeț de praf de copt, 250 g de mix de fructe confiate și 1 esență de vanilie.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se freacă gălbenușurile cu 100 g de zahăr apoi se adaugă uleiul și se amestecă din nou. În alt bol se mixează albușurile cu un praf de sare apoi se adaugă restul de zahăr.

Peste amestecul de gălbenușuri se toarnă compoziția de albușuri apoi fructele confiate, esența de vanilie, praful de copt și făina. Se amestecă totul foarte bine și se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Deasupra se pun câteva alune coapte și se dă checul la cuptor.

Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr vanilat și se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță checul cu fructe confiate va fi pe placul tuturor celor de la masă. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Checul cu fructe confiate este pufos, gustos și aromat. Acesta este ideal de servit la orice masă alături de alte deserturi rafinate. Rețetele de chec sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Checul se poate face cu lapte, cu diferite creme, cu fructe uscate sau proaspete, iar pentru un chec cu aspect deosebit, ideal este cel în două culori. Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem face un chec ornat cu pudră de cacao și fulgi de cocos. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.

Adauga un comentariu