Culinar

Chec cu smântână, pufos și aromat. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Publicat: 05 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chec cu smântână pufos și aromat. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Checul cu smântână este ideal de servit la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.

Multe gospodine pricepute în bucătărie pregătesc un chec cu smântână, pufos și aromat. Acest desert se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Checul poate fi făcut simplu, cu lapte, cu smântână, cu iaurt, cu ciocolată, cu mere rase în aluat, iar când vine vorba de ornat ideile sunt inedite. Putem folosi fructe uscate, frișcă, nucă măcinată, pudră de cacao, fulgi de ciocolată și multe altele. Checul cu smântână este pufos, delicios și ideal de servit la orice masă și la orice ocazie. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi.

Chec cu smântână, pufos și aromat

Când vine vorba de gustosul chec de casă, rețetele sunt inedite, spectaculoase și aromate. Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert făcut după rețeta bunicii, putem face un chec cu smântână. Acesta are o textură aparte, este pufos, fraged, delicios și cu siguranță va fi apreciat de toți cei de la masă. Checul cu smântână poate fi servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea savuroasă și energizantă.

Pentru acest desert irezistibil vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative. Putem folosi pentru decor niște fulgi de ciocolată, o glazură fină sau un sos caramel. La fel de gustos este și checul cu mere caramelizate sau cel cu mere rase în aluat. Merele caramelizate vor oferi checului mai multă savoare, o textură aparte și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem pregăti la ceas aniversar și nu numai o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este savuroasă și se poate orna cu frișcă și fructe proaspete . Checul cu smântână este alegerea perfectă pentru orice masă și orice ocazie, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Rețeta celui mai bun desert de casă

Pentru checul  cu smântână vom avea nevoie de 250 g de făină, 1 lingură de cacao, 1 pliculeț de praf de copt, sare, 250 g de smântână, 150 g de zahăr și 2 ouă.

Într-un bol se bat albușurile spumă cu un praf de sare apoi se adaugă zahărul. După aceea se încorporează gălbenușurile, smântâna, făina și praful de copt. Se amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție de aluat omogenă și cremoasă.

Se tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt și se unge cu unt. Jumătate din compoziția de aluat se toarnă în tavă, iar cealaltă jumătate se amestecă cu cacao și se toarnă pe lungimea checului. Formăm valuri cu furculița, iar la final vom obține un chec în două culori. Se pune tava la cuptor și se coace desertul pufos timp de 25-30 de minute. Pentru a verifica dacă este gata se poate aplica testul cu scobitoarea.

Când este copt suficient, se scoate checul din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de toți cei de la masă. Checul cu smântână este ideal de servit la mesele festive alături de alte deserturi rafinate. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Adauga un comentariu