Culinar

Chec în 3 culori, un desert pufos și gustos. Rețeta simplă și ușor de făcut

Publicat: 15 apr. 2022
chec in 3 culori
Deliciosul chec în 3 culori este ușor de făcut și pe placul multora dintre noi.

Atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă, ideal este deliciosul chec în 3 culori, un desert pufos și gustos. Acesta este perfect și pentru masa de Paști alături de preparatele tradiționale. Dacă dorim să îi impresionăm pe musafiri cu un desert aromat și savuros, atunci putem pregăti rapid un chec de casă în 3 culori, savuros și spectaculos. Iată rețeta simplă și ușor de făcut.

Chec în 3 culori, un desert gustos și rafinat

Deliciosul chec în 3 culori este desertul perfect pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să pregătim rapid ceva dulce. Pe lângă checul făcut după rețeta tradițională, checul în 3 culori are un aspect inedit și un gust pe măsură.

Acest desert este pe placul multora dintre noi. Adorat de cei mici, deliciosul chec este ideal ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat irezistibil. Pentru checul de casă avem nevoie de puține ingrediente, însă la final vom obține un desert de casă extrem de gustos.

Checul în 3 culori poate fi făcut simplu sau cu fructe, fiind un desert ușor în zilele de vară. Acesta este ideal și la mesele festive alături de o delicioasă prăjitură mozaic. Pentru iubitorii de deserturi cremoase putem pregăti o prăjitură cu foi și cremă de ciocolată, rafinată și gustoasă.

Pentru pretențioși, ideală este prăjitura înghețată falsă. Aceasta se face cu mai multe ingrediente și avem nevoie de răbdare, dar la final rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Cum să pregătești rapid un chec de casă delicios

Dacă vrem să pregătim acasă deliciosul chec în 3 culori atunci avem nevoie de 12 gălbenușuri, 10 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 10 linguri de ulei de floarea soarelui, un pliculeț de praf de copt și esență de vanilie pentru compoziția galbenă.

Pentru compoziția albă vom folosi 12 albușuri, 10 linguri de zahăr pudră, 8 linguri de ulei de floarea soarelui, 6 linguri de făină, un pliculeț de praf de copt și esență de vanilie, iar pentru compoziția neagră avem nevoie de 3-4 linguri de cacao.

Mai întâi pregătim compoziția galbenă. Batem gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi se adaugă uleiul și esența de vanilie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, se pune treptat făina și praful de copt. Se amestecă bine până când obținem o compoziție cremoasă și fină.

Ulterior vom pregăti compoziția albă pentru checul în 3 culori. Procedăm la fel ca la compoziția galbenă. Batem gălbenușurile cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și se amestecă bine. După aceea punem uleiul și esența de vanilie. Când am obținut o compoziție omogenă, adăugăm făina și praful de copt.

Pentru compoziția neagră punem într-un bol 4 linguri din aluatul galben și 5 linguri din aluatul alb, apoi adăugăm 4 linguri de cacao și amestecăm bine.

Când cele 3 compoziții sunt gata, pregătim tăvile de copt. Acestea se ung cu ulei după care se tapetează cu puțină făină. În cele două tăvi punem compoziția galbenă și pudrăm cu cacao toate porțiunea galbenă. Peste stratul de cacao punem o lingură din compoziția albă, apoi pudrăm din nou cu cacao. La final adăugăm compoziția neagră și punem tăvile la cuptor timp de 50 de minute.

Când este gata, se lasă checul la răcit apoi se pudrează deasupra cu puțin zahăr vanilat. Cu siguranță gustul va fi pe măsura așteptărilor și ne vom încânta papilele gustative cu un chec pufos și aromat.

Deliciosul chec în 3 culori este ușor de făcut și pe placul multora dintre noi. Acest desert irezistibil poate fi pregătit și pentru masa de Paști alături de preparatele tradiționale.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Adauga un comentariu