Culinar

Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Publicat: 03 ian. 2022
o felie de tort de biscuiti pe o farfurie langa o lingura
Pentru pregătirea celui mai bun tort, bunica rupea ciocolata amăruie în bucăți mai mici

Atunci când bunica dorea să-și bucure nepoțeii cu un deliciu desăvârșit, ea pregătea tort de biscuiți din copilărie. Acest desert era extrem de ușor de făcut, neavând nevoie de coacere. Bunica mereu îl gătea cu ciocolată amăruie și nuci.

Unul dintre cele mai senzaționale deserturi din copilărie era tortul de biscuiți. Acesta nu necesită mult timp pentru pregătire, fiind nevoie doar de 30 de minute pentru a obține un desert foarte gustos. De asemenea, rețeta bunicii este una foarte ușoară. Chiar și o gospodină începătoare ar putea pregăti foarte ușor un desert extrem de delicios.

mai multe felii de tort de biscuiti pe o farfurie
Unul dintre secretele bunicii pentru a intensifica gustul desertului era adăugarea unui vârf de cuțit de sare

Ingredientele necesare pentru un tort excepțional

Pentru a obține unul dintre cele mai bune deserturi din copilărie, bunica avea nevoie doar de câteva ingrediente. Este foarte important să alegi pentru acest deliciu, biscuiți de bună calitate. Aceștia sunt extrem de importanți în pregătirea desertului, oferind gustul și aroma tortului.

De asemenea, bunica alegea pentru pregătirea desertului, ciocolată amăruie. De fiecare dată când ea pregătea acest tort folosea ciocolată compusă din 85% de cacao. Gustul incredibil al acestui deliciu era oferit și de crema folosită pentru tort. Iar pentru a obține un tort pufos și moale la fel cum sunt biscuiții pregătiți de bunica, ea folosea smântână de casă. Smântâna era îndulcită cu zahăr și aromatizată cu un pliculeț de zahăr vanilat. De asemenea, bunica folosea și unt, miere și nuci pentru pregătirea desertului.

Pentru pregătirea celui mai bun tort, bunica rupea ciocolata amăruie în bucăți mai mici, pe care le punea într-un vas încăpător. În paralel, bunica se ocupa de crema pentru tortul de biscuiți. Pentru pregătirea acesteia, ea încălzea smântâna într-o cratiță.

mai multe felii de tort de biscuiti suprapuse pe o farfurie
După ce bunica punea smântâna peste ciocolată, ea o lăsa 5 minute nemișcată

Tort de biscuiți din copilărie: Cum pregătea bunica deliciul preferat al nepoților

Alături de negresă, nepoțeii erau înnebuniți după tortul de biscuiți. Acesta era unul dintre cele mai preferate și deosebite diserte a copilăriei. Bunica era foarte atentă cum pregătea pentru nepoțeii săi fiecare desert. Chiar dacă urma o rețetă ușoară, ea știa că dacă nu turna smântâna ajunsă la punctul de fierbere peste ciocolată, crema nu va fi la fel de delicioasă.

După ce bunica punea smântâna peste ciocolată, ea o lăsa 5 minute nemișcată, după care o amesteca până la omogenizare. Uneori, nepoțeii își doreau un desert foarte dulce. Din acest motiv, bunica mai îndulcea ciocolata neagră cu miere de casă. De asemenea, adăuga și untul pentru o consistență mai cremoasă.

Unul dintre secretele bunicii pentru a intensifica gustul desertului era adăugarea unui vârf de cuțit de sare. Acest secret ajută la accentuarea aromei de ciocolată.

o felie de tort de biscuiti pe o farfurie
Pentru a obține unul dintre cele mai bune deserturi din copilărie, bunica avea nevoie doar de câteva ingrediente

Când adăuga bunica biscuiții: Care este secretul unei consistențe impecabile

Bunica rupea biscuiții în bucăți cât de cât egale. Niciodată ea nu-i zdrobea și nu-i mărunțea prea mult. Pentru a obține un tort bun, biscuiții trebuie să fie în bucăți mai mari. Astfel, aceștia reușesc să ofere tortului consistența dorită dar și se văd frumos.

Miezul de nucă, bunica îl adăuga în crema pregătită anterior, amestecând atent toate ingredientele. Ulterior ea adăuga și bucățile de biscuiți în crema obținută. Bunica mereu folosea bolul mare pentru salată pentru a obține forma dorită a desertului.

Astfel, pentru montarea tortului, ea ungea bine pereții bolului cu unt, acest secret o ajuta să prevină lipirea tortului de pereții vasului. Ulterior, bunica turna toată compoziția în vas, acoperind toată compoziția cu o folie alimentară, dând tortul de biscuiți din copilărie la rece pentru câteva ore.

o felie de tort de biscuiti pe o farfurie langa o lingurita
Unul dintre cele mai senzaționale deserturi din copilărie era tortul de biscuițiComentarii
Adauga un comentariu