Culinar

Chec umplut cu fructe confiate

Publicat: 17 feb. 2020

Aluatul de chec se prepară simplu şi rapid, dar ce spui de o reţetă adaptată, cu un plus de savoare dat de fructele confiate, alese după propriile preferinţe? Încearcă şi tu chec umplut cu fructe confiate, un desert ideal de servit alăuri de o cafea sau de un ceai.

Ingrediente pentru chef umplut cu fructe confiate:

 • 200 g unt
  200 g zahăr
  300 g făină
  200 ml lapte
  30 g cacao
  4 ouă
  stafide
  fructe confiate (caise, prune, cireşe, la alegere)
  praf de copt

Mod de preparare:

Pune pe foc, într-o oală untul la topit, adaugă laptele, 3-4 linguri de zahăr şi cacao. Amestecă bine până când zahărul se topeşte complet, iar cacaua este omogenizată în amesec. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

În acest timp, separă gălbenuşurile de albuşuri. Adaugă gălbenuşurile, rând pe rând, peste amestecul de zahăr şi cacao. Separat, albuşurile se bat spumă şi se adaugă şi ele în compoziţie. Făina se amestecă şi ea cu praful de copt şi se încorporează în aluat, care se va îngroşa. Adaugă fructele confiate, amestecă încă o dată bine. Pregăteşte o tavă unsă cu unt şi în ea se toarnă aluatul de chec obţinut. Bagă la cuptor, la foc moderat, timp de o oră.

Se fierb pe foc mic: untul, laptele, 200 g zahăr şi cacaua. După ce s-au omogenizat toate se lasă să se răcească puţin. Se adaugă 4 gălbenuşuri pe rând, 4 albuşuri bătute spumă şi făina amestecată cu praf de copt. Se adaugă fructele, se amestecă şi se toarnă compoziţia în tava unsă cu unt. Se coace 60 minute la foc moderat.

Adauga un comentariu