Informații utile

Chestionarele de pe DRPCIV sunt aceleași ca la examen? Cât de indicat este să înveți răspunsurile întrebărilor

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chestionarele de pe DRPCIV sunt aceleași ca la examen Cât de indicat este să înveți răspunsurile întrebărilor
Orice șofer a susținut examenul teoretic

Orice șofer a susținut examenul teoretic, așa-zisa ”sală” și s-a confruntat măcar o dată cu întrebarea dacă chestionarele de pe DRPCIV sunt aceleași ca la examen.

Chestionarele de pe DRPCIV sunt aceleași ca la examen?

Examenul auto îi pune pe majoritatea viitorilor șoferi în mari dificultăți, mai ales că orice răspuns greșit îi duce mai aproape de eșec. Acest test este compus din 26 de întrebări din mai multe categorii (legislație rutieră, semne și indicatoare rutiere, etc) iar pentru a obține calificativul admis este necesar să răspundeți corect la minim 22 de întrebări din cele 26.

Dificultatea este una medie spre mare, dat fiind faptul că o întrebare poate avea unul, două sau chiar toate trei răspunsurile corecte. De aceea, toți viitorii conducători auto aleg să rezolve de dinaintea examenului chestionare, pentru a fi familiarizați cu mediul examenului și cu întrebările posibile care pot să îi pună în dificultate.

Cea mai cunoscută platformă folosită pentru chestionare auto este cea a DRPCIV deoarece conține și întrebări care pot pica la examen și familiarizează candidații cu mediul examenului. Dat fiind acest lucru, se impune întrebarea ”chestionarele de pe DRPCIV sunt aceleași ca la examen?”. Iar răspunsul este: depinde.

Regula spune că din toată baza de date cu întrebări a DRPCIV, care conține nu mai puțin de 1900 de întrebări, doar 26 dintre ele vor pica unui candidat la examen. Așadar, lucratul întrebărilor pe anumite platforme dedicate nu face decât să vă acomodeze cu mediul examenului și cu formatul de întrebări.

Atunci când lucrați chestionare pe DRPCIV primiți întrebări din aceeași bază de date din care primiți și la examen însă probabilitatea ca întrebările să se repete și la sală este foarte mică.

Este indicat să înveți răspunsurile pe dinafară?

Deși este o practică printre viitorii șoferi, instructorii nu recomandă ”tocirea” întrebărilor din varii motive.

Emoțiile vă pot cuprinde la examen atunci când nu vă pică o grilă pe care ați învățat-o, vă puteți bloca dacă întrebările primite nu seamănă cu cele învățate și de asemenea stresul vă poate acapara și puteți uita absolut tot ceea ce ați învățat lucrând acasă.

Instructorii auto recomandă să lucrați chestionare însă nu să le învățați și să vă prezentați la examen atunci când vă simțiți pregătiți și obțineți în chestionare nu mai puțin de 24/25 de puncte.

Adauga un comentariu