Local

Chiar dacă vremea permite acest lucru, „marea asfaltare“ de primăvară se lasă așteptată la Iași

Publicat: 20 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Chiar dacă vremea permite acest lucru marea asfaltare de primăvară se lasă așteptată la Iași
Citatin SA anunță noi lucrări pentru îmbunătățirea traficului rutier din Iași

În această perioadă, Citadin SA are în vedere o serie de lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere, vizate fiind mai multe artere din Iași. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, declară că marea campanie de asfaltare ce are loc odată cu venirea primăverii nu a început și că va trebui să fie o perioadă mai lungă cu valori pozitive ale temperaturilor pentru ca aceasta să înceapă

Echipele de la Citadin SA vor executa lucrări de refacere a pavajelor, reparații cu asfalt și reparații cu material concasat. Traficul va fi restricționat în zonele respective. În zona Pasajul Mitocul Maicilor, tronsonul va fi închis circulației între orele 22:00 – 8:00, excepție făcând mașinile de intervenție ale Ambulanței, Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Noi lucrări de îmbunătățire a infrastructurii rutiere

utilaj de asfaltare
e anunță lucrări de plombare și asfaltare pe străzile din Iași

Deoarece vremea permite, o serie de lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere au loc în perioada aceasta în municipiul Iași.

Sunt vizate mai multe artere din Iași, unde echipele de la Citadin SA au în vedere refacerea pavajelor, asfaltarea și reparațiile cu material concasat.

Citadin SA are în vedere o serie de lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere. Echipele vor interveni în zona Cinematografului Trianon și a Hotelului Nicolina, pe Bulevardul Socola, Calea Galata (alei de acces spre Grădinița cu Program Prelungit nr. 28), Aleea Fermei, zona Primăriei şi a Stadionului Municipal, Bulevardul Carol I (parcare), Bulevardul Poitiers, străzile Agatha Bârsescu, Lotrului, Grigore T. Popa, Buridava și Vitejilor. Lucrările sunt preconizate a fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie, dacă vremea va permite acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga, susține că încă nu a început campania de asfaltare din primăvară, cu toate că temperaturile au fost foarte ridicate în perioada asta.

„Sezonul rece nu permite intervenții majore pe trama stradală, prin urmare, singurele operațiuni care se vor desfășura în perioada următoare vor fi cele care presupun «plombarea la rece», dar asta numai dacă se înregistrează, în timpul zilei, temperaturi pozitive. Prin urmare, lucrări majore de intervenție în infrastructura stradală nu se pot efectua din cauza sezonului rece”, spune Sebastian Buraga.

„Marea asfaltare” de primăvară se lasă așteptată

lucrari de asflatare
Marea asfaltare a străzilor din Iași va începe în primăvară

Ca în fiecare an, Primăria Iași, prin intermediul celor de la Citadin SA, odată cu sosirea anotimpului de primăvară, în special în lunile martie și aprilie, au prognozate o serie de lucrări în infrastructura rutieră ieșeană.

Primăria Iași susține că odată cu venirea primăverii va începe marea campanie de asfaltare a principalelor artere din oraș, însă trebuie să se înregistreze o perioadă mai lungă cu valori pozitive a temperaturilor, atât pe perioada timpului de zi, cât și de noapte.

„Odată cu venirea primăverii vom intra în plin sezon de asfaltări și reabilitări de străzi și bulevarde, în special în zona cartierelor care au cel mai mult de suferit pe perioada anotimpului rece. Mai mult decât atât, avem pachetul de străzi care sunt în execuție, iar lucrările sunt stopate și sunt în conservare din cauza sezonului de iarnă”, declară Sebastian Buraga, purtător de cuvânt din cadrul Primăriei Iași.

Chiar dacă o serie de lucrări au fost demarate deja și unele străzi se prezintă cu gropi și cratere din cauza sezonului rece, „marea asfaltare” de primăvară se lasă așteptată.

Comentarii
Adauga un comentariu