Culinar

Chiftelute de cartofi cu patrunjel

Publicat: 04 nov. 2019

Chiftelutele de cartofi sunt foarte gustoase si satioase, astfel vei putea manca in perioada postului, dar si in orice alta perioada, o mancare sanatoasa si gustoasa. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente:

7 cartofi fierti si ulterior razuiti, 2 morcovi fierti si razuiti, 1 legatura ceapa verde, o legatura de patrunjel sau marar, tocat marunt, sare si piper dupa gust, un varf de cimbru uscat(optional), 3 catei de usturoi razuiti, 50 g pesmet, ulei pentru prajit.

Mod de preparare:

Cartofii si morcovii se pun la fiert cu tot cu coaja si dupa ce au fiert se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se decojesc si se dau prin razatoarea mica. Intr-un bol se amesteca compozitia de cartof si morcov cu mararul tocat marunt si ceapa verde tocata marunt, se adauga sare si piper dupa gust, 4 linguri de pesmet, usturoiul razuit sau pisat, cimbrul. Se omogenizeaza bine ingredientele si se formeaza chiftelutele. Le puteti face plate, sau le puteti forma cu lingura. Daca doriti le mai puteti trece inca o data prin pesmet.

Se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si se intorc cu grija pana se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe un servetel de bucatarie sa se absoarba uleiul in exces.
O varianta sanatoasa ar fi sa puneti chiftelutele la cuptor pentru a evita prajirea lor in ulei dar vor iesi putin mai tari si uscate.



loading...

Adauga un comentariu