Stiri medicale

China a anunțat că vaccinurile sale anti-COVID ar putea fi gata de utilizare de publicul larg în noiembrie

Publicat: 16 sept. 2020
vaccin
China a anunțat că vaccinurile sale anti-COVID ar putea fi gata de utilizare de publicul larg în noiembrie

Vaccinurile împotriva coronavirusului, care provoaca boala Covid-19, dezvoltate în China, ar putea fi gata de utilizare de către publicul larg încă din noiembrie, a declarat un oficial al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

China are patru vaccinuri Covid-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puțin trei dintre acestea au fost deja oferite unor angajaţi din domenii prioritare în cadrul unui program de urgență lansat în iulie.

Studiile clinice de fază 3 se desfășoara fără probleme și vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie, a declarat Wu Guizhen, expert șef în biosecuritate al CDC, într-un interviu acordat televiziunii de stat luni noaptea.

Profesorul Wu, care a declarat că nu a prezentat simptome anormale în ultimele luni după ce a luat el însuși s-a imunizar cu un vaccin experimental în aprilie, nu a specificat la ce vaccin se referea.

„Am fost injectat cu vaccinul în aprilie ca voluntar in proces. Mă simt bine acum”, a spus prof. Wu, adăugând că vaccinul ar putea rămâne eficient timp de unu până la trei ani.

Care sunt vaccinurile anti-COVID ale Chinei care ar putea fi gata de utilizare de publicul larg în noiembrie

O unitate a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și Sinovac Biotech din China, cu sediul în SUA, dezvoltă cele trei vaccinuri în cadrul unui program de stat de utilizare de urgenţă.

Un al patrulea vaccin Covid-19 dezvoltat de compania chineză de vaccinuri CanSino Biologics a fost aprobat pentru utilizare de către armata chineză în iunie.

Sinopharm a declarat în iulie că vaccinul său ar putea fi gata pentru uz public până la sfârșitul acestui an, după încheierea studiilor de fază 3.

Sinovac Biotech și Sinopharm și-au expus chiar și candidații la vaccinuri la un târg comercial din Beijing,luna aceasta.

Un purtător de cuvânt al Sinovac a declarat luna aceasta pentru AFP că zeci de mii de persoane și-au facut voluntar vaccinul, inclusiv 90% din angajații săi și familiile acestora – între 2.000 și 3.000 de persoane.

Producătorii mondiali de vaccinuri se luptă pentru a dezvolta un vaccin eficient împotriva coronavirusului, care a ucis peste 929.000 de oameni. În prezent, există nouă candidați la vaccin în studiile finale la om.

Adauga un comentariu