Coronavirus

China a făcut anunțul crunt pentru întreaga omenire

Publicat: 09 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
China a făcut anunțul crunt pentru întreaga omenire

Președintele chinez Xi Jinping a avertizat împotriva riscului unui al doilea val de infecții în țară, întrucât pandemia globală continuă să se răspândească, a informat agenția de știri a companiei Xinhua, potrivit edition.cnn.co.

Într-o întâlnire a organului decizional suprem al Partidului Comunist Chinez, Comitetul Permanent al Biroului Politic, Xi a declarat că, pe fondul presiunilor în scădere asupra economiei globale, „factorii instabili și incerți” se află pe un trend ascendent. ”Aparent”, a spus oficialul, ”focarul de coronavirus din China este sub control”, fiind anunțate mai puține infecții sau decese transmise local în ultimele săptămâni. De miercuri, epicentrul focarului inițial, Wuhan, nu mai este, oficial, o zonă închisă.

„Au apărut noi dificultăți și provocări pentru reluarea activității Chinei și pentru dezvoltarea economică și socială”, a declarat președintele Xi Jinping, potrivit sursei citate.

Niciun nou deces în China

Xi Xi Jinping a solicitat autorităților chineze să urmărească cu atenție cazurile importate din străinătate și să prevină reapariția focarului de coronavirus.

În China nu s-a înregistrat niciun nou deces pentru prima oară de când sunt date publicităţii statistici privind numărul bolnavilor care au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus în luna ianuarie, conform informaţiilor furnizate marţi de autorităţile sanitare, transmite și agenția Reuters.

De la primul deces înregistrat pe 11 ianuarie, 3.331 de chinezi şi-au pierdut viaţa în urmă îmbolnăvirii cu COVID-19.

Adauga un comentariu