International

China este prima țară din lume care va interzice accesul persoanelor nevaccinate în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice

Publicat: 19 iul. 2021
China este prima țară din lume care va interzice accesul persoanelor nevaccinate în școli spitale, supermarketuri și alte locuri publice până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august.

China este prima țară din lume care va interzice accesul persoanelor nevaccinate în școli spitale, supermarketuri și alte locuri publice până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august.

12 dintre cele 22 de provincii din China vor aplica noile restricții pentru accesul persoanelor nevaccinate în școli spitale, supermarketuri sălile de sport, hotelurile, cafenelele, benzinăriile şi băncile, deşi lista exactă variază de la o regiune la alta, conform Insider.

Vaccinarea este „datoria şi obligaţia fiecărui cetăţean”, a avertizat un consiliu local, care a scos în evidenţă situaţia pandemică „severă şi complicată” din alte ţări.

În oraşul Luzhou din provincia Sichuan, pentru a avea acces în mai multe locuri publice, persoanele nevaccinate trebuie să lase datele personale şi de contact la intrare.

În provincia Henan, agenţiile guvernamentale nu vor mai plăti angajaţii care nu se vor vaccina, potrivit presei locale.

Beijingul încă nu a declarat vaccinarea obligatorie la nivel naţional, anunțurile fiind făcute doar la nivel local, până acum. Noile restricții vizează creșterea numărului de persoane vaccinate, China dorind să atingă o rată de vaccinare de 80%.

Încă nu se știe câte persoane au o schemă completă de vaccinare până acum în China, însă aceasta a anunțat că au fost produse 1,4 miliarde de doze de vaccin, aproape suficient pentru administrarea primei doze întregii populații.

Cele mai utilizate vaccinuri sunt cele de la producătorii locali Sinovac sau Sinopharm.

Comentarii
  • Pai! Acolo vor sa ne ducă pe toți . In Comunism se poate orice. A devenit comunismul politica mondiala? Niște ordinari chinezii. Ei au provocat acest rahat la ordinul celor care conduc lumea. Dacă nu executau ordinul dispăreau ca societate comunista! Acum vor sa instaureze dictatura chineza la nivel mondial. Dacă nu ataca urgent China SUA o sa regrete in cel mult un an. Încă mai pot învinge împreuna cu Rusia și Europa aceasta nenorocire care ne paste pe toți.Acest președinte autist al SUA e vai de capul lui. Cred ca poarta pampersi😂. Cu memoria nu mai vorbim cred ca el crede ca e președintele universului săracul!

Adauga un comentariu