International

China este singura ţară care a câştigat de pe urma pandemiei de COVID-19

Publicat: 07 sept. 2020
Donald Trump anunță o ”decuplare” a Statelor Unite de China: ”Dacă nu vom mai face afaceri cu ei, nu vom mai pierde miliarde de dolari”
Donald Trump anunță o ”decuplare” a Statelor Unite de China: ”Dacă nu vom mai face afaceri cu ei, nu vom mai pierde miliarde de dolari”

China este singura ţară din lume care a câştigat de pe urma pandemiei de COVID-10, susţine un raport economic la nivel mondial. În timp ce ţările din lume au un nivel scăzut al economiei, China se poate lăuda cu exporturi record de produse sanitare, medicale şi nu numai.

Economiile din întreaga lume s-ar putea să fie încă la un sfert distanță de recuperarea la nivelurile lor pre-pandemice, deși cel mai grav șoc economic pare să se fi încheiat, potrivit analiștilor de la Amundi Asset Management.

Economiile mondiale încep să recupereze pierderile

Economiile din întreaga lume s-ar putea să fie încă la un sfert distanță de recuperarea la nivelurile lor pre-pandemice, deși cel mai grav șoc economic pare să se fi încheiat, potrivit analiștilor de la Amundi Asset Management.

„În opinia noastră, performanța economică va progresa de-a lungul unui proces de recuperare înclinat ascendent. În scenariul central, acest lucru se traduce prin faptul că nivelurile pre-Covid-19 nu vor fi atinse înainte de câteva trimestre, în medie ”, au scris analiștii într-o notă.

” Perioada maximă a scăderii a trecut, dar economiile nu par să urce suficient de repede pentru a asigura o vindecare rapidă”, au spus ei.

Amundi și-a redus previziunile economice pentru 2020 și se așteaptă acum ca PIB-ul global să se contracte între 3,5% și 4,7%, în comparație cu proiecția anterioară de scădere între 2,9% și 4,2%. În consecință, prognozele de creștere a PIB pentru anul viitor au fost „ușor revizuite în sus”, între 4,4% și 5,7%, de la 4,1% la 5,1% anterior.

„După o revenire robustă post-blocare a activității începând cu mai și începutul lunii iunie, ritmul de redresare pare să fi încetinit și stabilizat între iulie-sfârșit și august, iar acest lucru este vizibil atât în ​​datele soft, cât și în cele hard”, au spus analiștii Amundi .

„Curba de redresare bazată pe măsurători (date de înaltă frecvență) a activităților de producție, a pieței forței de muncă și a sentimentului consumatorilor a început să se aplatizeze aproape peste tot, fără a atinge niveluri înainte de criză”, au spus ei.

În urma pierderilor observate în prima jumătate a anului, analiștii au avertizat că redresarea din al treilea trimestru „nu pare să fie suficientă pentru a readuce majoritatea economiilor la nivelurile lor anterioare crizei în curând”.

China este marea câştigătoare! Va avea creştere economică

Cu toate acestea, analiștii au evidențiat excepția Chinei, despre care au spus că „va ajunge probabil la un nivel de creștere la sfârșitul anului 2019 până la sfârșitul anului 2020”.

Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în China, determinând autoritățile din țară să ia măsuri draconice pentru a preveni răspândirea bolii. Comunicările recente din țară au arătat o redresare economică continuă în domenii precum sectorul producției și al serviciilor.

În altă parte, datele produsului intern brut din trimestrul ÎI au arătat impactul negativ economic cauzat de pandemia de coronavirus. Australia a anunțat miercuri oficial că a intrat într-o recesiune în al doilea trimestru, trezorierul țării declarând sfârșitul perioadei sale record de creștere economică .

Alte economii majore au înregistrat scăderi mai grave, economia SUA a scăzut cu un record de 32,9% în al doilea trimestru, în timp ce PIB-ul celui de-al doilea trimestru al Regatului Unit a scăzut cu 20,4% .

Comentarii
  • ASTA A FOST SI UNUL DIN SCOPURILE CHINEI CAND A DAT BOMBA BIOLOGICA SA CASTIGE NUMAI CHINA IN ACEST RAZBOI BIOLOGIC CHINEZESC! O PLANETA INTREAGA MOARE DAR CHINA O DUCE F BINE, CHINA A AVUT CELE MAI PUTINE CAZURI DE COVID DUPA CE A DAT BOMBA BIOLOGICA SI ACUM NU MAI ARE EPIDEMIE CHINA DOAR CRESTERI ECONOMICE URIASE DE PE URMA BOMBEI BIOLOGICE IN TIMP CE TOATA PLANETA E DISTRUSA DE RECESIUNE SI DE 800000 MII MORTI SI INCA CATI VOR MAI FI SI 28 MILIOANE INFECTATI. CHINA NU A AVUT PANDEMIE SI NICI NU ARE , DAR ARE CRESTERE ECONOMICA URIASA PE URMA PANDEMIEI CARE A FACUT-O INTENTIONAT IN LUME. si-a gasit prostii ca toate tarile cumpara chinezaraie, inainte de a cumpara un produs ma uit sa vad provenienta si daca este din china nu-l cumpar chinezaraie toxica, mizerabila, mizerie de china criminala planetei, TREBUIE SA CUMPARAM DIN EUROPA SA AJUTAM EUROPA SA SE RIDICE CA EUROPA NE AJUTA DUPA CE NE-A OMORAT CHINA

  • Tot ce produce CHINA putem produce si in Romania si in Europa si in alte state, produse de calitate nu ca cele chinezesti.Am cumparat masca sanitara romaneasca fffffffffff buna m-am simtit mandru, cu tricolorul nostru pe cutie,pretul bun 1,70 pe cand cele chinezesti am cumparat mai demult la pret mai mare si erau masti de praf nu sanitare si in pachet cateva cu elastic rupt, practic niste deseuri. Putem produce in Romania sa oferim locuri de munca romanilor sa crestem SALARIILE si nivelul de trai al nostru al romanilor si chiar sa exportam nu sa imbogatim China. Dar ne plangem ca suntem in recesiune si nu mai sunt bani de pensii, de salarii ca leul s-a devalorizat f tare ca etc. etc. Nu mai cumparati produse chinezesti!In Romania nici nu trebuie sa mai intre produse chinezesti trebuie intoarse inapoi de la vama!

  • Romania a produs masti dar s-au stricat masinile si acum importam sute de tone de masti de la cine? de la China sa faca China miliarde de euro dupa ce a fabricat si dat virusul in lume.

  • mai luam si 5g de la China si romania o face miliardara pe China pe loc.Fara 5g in Romania!!!!!! vom muriiiiiiiiiiiii de cancere incurabile si ne facem si de ras in fata tarilor importante din lume care renunta la 5 g, huaWei , interzic si tik-tok care stimuleaza pornografia infantila si spionajul SI MULTE ALTELE CHINEZARAIE SPURCATA

Adauga un comentariu