International

China nu doreşte ca echipa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să investigheze apariţia coronavirusului din Wuhan

Publicat: 06 ian. 2021
Oameni testati în Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus
Oameni testati în Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că China a blocat sosirea unei echipe care investighează originile pandemiei de coronavirus. Concret, OMS dorea să aibă acces în Wuhan la toate lucrurile care ar putea duce la o concluzie asupra apariţiei COVID-19.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că doi oameni de știință din echipa Națiunilor Unite au părăsit deja Wuhan-ul, când li s-a spus că oficialii chinezi nu au aprobat permisiunile necesare pentru a continua cu ancheta

Ancheta OMS fusese convenită în prealabil cu China.

„Sunt foarte dezamăgit de această știre”, a declarat Tedros marți la o conferință de presă la Geneva. „Am fost în contact cu înalți oficiali chinezi și am precizat încă o dată că misiunea este o prioritate pentru OMS și echipă internațională”.

Tedros a declarat că OMS este „dornică să înceapă misiunea cât mai curând posibil” și că i s-au dat asigurări că Beijingul accelerează procedura internă pentru „cea mai timpurie desfășurare posibilă”.

Dr. Michael Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS, a declarat că a existat o problemă cu vizele și un membru al echipei s-a întors deja acasă. Celălalt aștepta în tranzit într-o țară terță.
Oficialii OMS negociază de mult cu Beijingul pentru a permite unei echipe de oameni de știință la nivel mondial accesul la site-uri cheie pentru a investiga originea virusului – detectat pentru prima dată în Wuhan în decembrie 2019

OMS a dorit demararea unei anchete încă din mai 2020

În mai, OMS a fost de acord să organizeze o anchetă cu privire la răspunsul global la pandemie după ce mai mult de 100 de țări au semnat o rezoluție prin care se solicită o anchetă independentă.

Ryan a declarat că echipa speră că este „doar o problemă logistică și birocratică” care poate fi rezolvată cu „bună credință în următoarele ore și să reînceapă desfășurarea echipei cât mai curând posibil”.
Într-un briefing de presă, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Hua Chunying, a declarat că China „a avut întotdeauna o atitudine deschisă, transparentă și responsabilă” cu privire la urmărirea originii virusului.

Hua a spus că China a salutat anterior experții OMS în țară și a spus că echipa de anchetă a ONU și experții chinezi au „menținut interacțiuni frecvente”, inclusiv patru întâlniri video între octombrie și decembrie.
„Pentru a se asigura că grupul internațional de experți care vine în China poate funcționa fără probleme, este necesar să îndeplinească procedurile necesare și să facă aranjamente specifice relevante. Cele două părți încă negociază acest lucru”, a spus Hua.

Marion Koopmans, un virolog olandez care conduce Departamentul de Viroscience al Centrului Medical Erasmus din Rotterdam și face parte din echipa de anchetă care se îndreaptă spre China, a declarat că sunt „gata de plecare”.

Koopmans a spus că li s-a spus că nimic nu este limitat în timp ce se află în China și a spus că echipa va lucra în colaborare cu colegii lor chinezi „privind datele, vorbi cu oameni cu experiență și concluzionând din ceea ce s-a făcut și ce se poate construit pe.”

Ea a spus că este important să înțelegem originea modului în care virusul a făcut saltul la oameni deoarece nu există „nicio țară care să nu aibă riscul apariției bolii. Este ceva ce trebuie să înțelegem, astfel încât întreaga lume să se poată pregăti”.

„Chiar trebuie să avem răbdare și să nu judecăm. Este o muncă minuțioasă, va dura ceva timp”, a spus Koopmans.

Comentarii
  • Pentru ca virusul sars cov 2 nu se regaseste nicaieri pe pamant in natura de aceea nu se permite cercetarea Expert care cerceteaza trecerea virusului de la animale la oameni?????Dupa 1 an de genocid mondial acest OMS inca mai vorbeste de trecerea virusului sars cov 2 de la animal la om. Rusine!!!!!!! TRECEREA VIRUSULUI FABRICAT IN LABORATORUL WUHAN LA OAMENII DE PE INTREAGA PLANETA asa este corect. ARMA BIOLOGICA A CHINEI, GENOCID MONDIAL, bomba biologica data intentionat VIRUS CIBERNETIC DE LABORATOR pe care China l-a raspandit intentionat in toata lumea DOMNULE DIRECTOR AL OMS O PLANETA INTREAGA STIE ASTA NUMAI OMS NU, PRESEDINTELE PARANOIC NEBUN AL CHINEI SI PARTIDUL COMUNIST SA DISPARA IMEDIAT, DECAPITAREA !!!!! SI CHINA SA PLATEASCA DAUNE DE RAZBOI MONDIAL TUTUROR TARILOR DE PE PLANETA

Adauga un comentariu