Coronavirus

China pare să fi rezolvat problema coronavirus! Epidemia pătrunde din afara ţării

Publicat: 16 mart. 2020

China a anunţat luni 12 noi cazuri importate de coronavirus faţă de doar patru interne, în momentul în care Beijingul înăspreşte măsurile de carantină pentru cei care vin din străinătate, scrie AFP. Ţara unde a izbucnit epidemia la finalul lui 2019 numără de acum 123 de cazuri de contaminare din străinătate, cifră care trebuie comparată cu un bilanţ total de 80.860 de infecţii, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Cele patru cazuri depistate în China au fost toate în Wuhan (centru), epicentrul virusului, oraş plasat de facto în carantină de la sfârşitul lunii ianuarie.

Este a treia zi consecutiv când cazurile importate depăşesc numărul contaminărilor interne.

Ministerul a raportat 14 decese în ultimele 24 de ore, faţă de 10 anunţate duminică. Virusul a cauzat moartea a 3.213 persoane în China, potrivit cifrelor oficiale. Autorităţile de la Beijing au anunţat duminică că patru persoane care au sosit din străinătate în capitală vor fi plasate în centre de carantină, începând de luni.

Până în prezent, cei care vin din străinătate trebuie să se autoizoleze timp de două săptămâni dar numai persoanele care anunţă „circumstanţe speciale” nu vor fi plasate în carantină.

Scăderea semnificativă a cazurilor de infectare din China în aceste ultimel săptămâni contrastează cu numeroasele cazuri constatate în lume, în special în Europa. Italia a anunţat duminică 368 de decese în 24 de ore, o cifră mult mai mare faţă de ce anunţat China zilnic, chiar şi în perioada maximă a epidemiei.
Adauga un comentariu