International

China și Taiwanul, în prag de război. Taiwanul acționează pentru a avertiza avioanele chineze în zona sa de apărare aeriană

Publicat: 21 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
China și Taiwanul în prag de război. Taiwanul acționează pentru a avertiza avioanele chineze în zona sa de apărare aeriană
Taiwanul a trimis avioane de luptă pentru a îndepărta avioanele chinezești, în timp ce sistemele de rachete au fost desfășurate pentru a le monitoriza

Taiwan a trimis astăzi, 21 iunie, avioane cu reacție pentru a putea îndepărta 29 de avioane chinezești apărute în zona sa de apărare aeriană, printre care bombardiere care au zburat ulterior spre sudui insulei și în Pacific. Aceasta este cea mai recentă creștere a tensiunilor și cea mai mare incursiune de la sfârșitul lunii mai, transmite Reuters.

China revendică Taiwan drept teritoriu propriu, iar aceasta din urmă s-a plâns în ultimii ani de misiunile repetate ale forțelor aeriene chineze din apropierea insulei guvernate în mod democratic, misiunile fiind adesea în partea de sud-vest a zonei sale de identificare a apărării aeriene, sau ADIZ, în apropierea Insulelor Pratas, controlate de Taiwan.

China desfășoară activități militare pentru a testa răspunsurile taiwaneze

Taiwanul numește activitățile militare repetate ale Chinei din apropiere „război de zonă gri”, conceput atât pentru a epuiza forțele taiwaneze, făcându-le să se mobilizeze în mod repetat, cât și pentru a testa răspunsurile taiwaneze.

Cea mai recentă misiune chineză a inclus 17 avioane de vânătoare și șase bombardiere H-6, precum și avioane de război electronic, de avertizare timpurie, antisubmarin și de realimentare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.

Unele dintre aeronave au zburat într-o zonă situată la nord-est de Prata, potrivit unei hărți furnizate de minister.

Taiwanul a trimis avioane de luptă pentru a îndepărta avioanele chinezești

Cu toate acestea, bombardierele, însoțite de o aeronavă de război electronic și de o aeronavă de culegere de informații, au zburat în Canalul Bashi, care separă Taiwanul de Filipine, și în Pacific, înainte de a se întoarce spre China pe ruta pe care au venit.

Taiwanul a trimis avioane de luptă pentru a îndepărta avioanele chinezești, în timp ce sistemele de rachete au fost desfășurate pentru a le monitoriza, a declarat Ministerul Apărării.

A fost cea mai mare incursiune de când Taiwanul a raportat 30 de avioane chinezești în ADIZ-ul său la 30 mai. Cea mai mare până în prezent în acest an a avut loc pe 23 ianuarie, implicând 39 de aeronave.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Chinei, care a declarat în trecut că astfel de mișcări au fost exerciții menite să protejeze suveranitatea țării.

China a lansat vineri al treilea său portavion, Fujian, numit după provincia de vizavi de Taiwan.

China a mobilizat 22 de aeronave în jurul Taiwanului luna trecută, sub forma unui exercițiu

Armata chineză a declarat luna trecută că a efectuat un exercițiu în jurul Taiwanului ca un „avertisment solemn” împotriva „conlucrării” cu Statele Unite.

Acest lucru a avut loc după ce președintele american Joe Biden a înfuriat China, părând să semnaleze o schimbare în politica americană de „ambiguitate strategică” privind Taiwanul, afirmând că Statele Unite se vor implica militar dacă China va ataca insula.

China a intensificat presiunile asupra Taiwanului pentru ca acesta să accepte revendicările sale de suveranitate. Guvernul de la Taipei spune că dorește pace, dar că se va apăra dacă va fi atacat.

Nu s-au tras focuri de armă, iar avioanele chinezești nu au zburat în spațiul aerian al Taiwanului, ci în ADIZ, o zonă mai largă pe care Taiwanul o monitorizează și o patrulează și care acționează pentru a-i oferi mai mult timp pentru a răspunde la orice amenințare.

Comentarii
  • Hai sa fim seriosi !, Taiwanezii sunt chinezi liberali !, la fel ca si Hong Kongul !, China ai vrea inapoi in patria mama cu binisorul ori cu forta !, se zvoneste ca undeva prin August ori Septembrie vor face pasul anexarii !, americanii sunt in plus acolo !

Adauga un comentariu