Actualitate

Chinezii au creat un coronavirus care afectează creierul și este 100% letal !

Publicat: 17 ian. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Chinezii au creat un coronavirus care afectează creierul și este 100 letal
Chinezii au creat un coronavirus care afectează creierul și este 100% letal !

Oamenii de știință europeni și americani au avertizat că descoperirea „subliniază un risc de transmitere a GX_P2V la oameni”. Profesorul Francois Balloux, expert în boli infecțioase la University College London, a scris pe X: „Este un studiu teribil, total lipsit de sens științific. Nu pot vedea nimic de interes care ar putea fi învățat din infectarea forțată a unei specii ciudate de șoareci umanizați cu un virus. În mod invers, pot vedea cum astfel de lucruri ar putea merge greșit…”

Cercetătorii chinezi au efectuat experimente cu o tulpină mutantă de coronavirus cu potențial letal pentru șoareci, conform informațiilor publicate în Daily Mail. O echipă de la Beijing a clonat un virus similar cu Covid, descoperit în pangolini și numit GX_P2V, și l-a introdus în sistemul șoarecilor în scopul studierii impactului asupra organismului uman.

Șoarecii au fost subiectul unor modificări genetice pentru a exprima o proteină prezentă în corpul uman, facilitând evaluarea reacției virale. Toți șoarecii infectați cu tulpina GX_P2V au succumbat în decurs de opt zile, o evoluție catalogată de cercetători că fiind „remarcabil de rapidă”.

În plus, s-au constatat niveluri semnificative de încărcătură virală în creierul și ochii rozătoarelor, sugerând o multiplicare și răspândire unică a virusului în corp. Aceste descoperiri pot oferi perspective noi în înțelegerea modului în care acest tip de coronavirus interacționează cu organismele gazdă.

Profesorul Francois Balloux, expert în boli infecțioase la University College London, a scris pe X: „Este un studiu teribil, total lipsit de sens științific. Nu pot vedea nimic de interes care ar putea fi învățat din infectarea forțată a unei specii ciudate de șoareci umanizați cu un virus. În mod invers, pot vedea cum astfel de lucruri ar putea merge greșit…”

„Există posibilitatea ca o parte sau întreaga cercetare, asemănătoare cu cea din Wuhan din perioada 2016-2019 care a provocat probabil pandemia Covid-19, a fost efectuată iresponsabil fără măsurile minime de siguranță biologică și practici esențiale pentru cercetarea cu agenți patogeni cu potențial pandemic”, a declarat Richard Ebright, chimist la Universitatea Rutgers din New Brunswick, New Jersey.

Comentarii
  • Ca sa vezi, tot timpul chinezii si rusii sunt de vina! Americanii si britanicii sunt salvatorii si îngerii de pe planeta…ei nu fac teste…nu scapă viruși…nu provoacă războaie… Cum vor să schimbe ordinea mondiala, cum mai apare un război, virus, …

Adauga un comentariu