Chișca din carne de porc și cartofi este un fel de mâncare original și delicios, bazat pe o rețetă lituaniană. Cârnații apetisanți și crocanți din cartofi cu carne tocată vor uimi toți prietenii și familia la masa de sărbătoare.
Este foarte simplu de făcut, dar necesită timp pentru a fi pregătită. Cu toate acestea, gustând o masă atât de originală și încântătoare, văzând încântarea de pe fețele celor dragi, nu veți regreta câteva ore petrecute la crearea cârnaților de cartofi. Pentru ca felul de mâncare să fie mai hrănitor și mai nutritiv, veți avea nevoie nu numai de legume, ci și de carne de porc. Carnea de porc trebuie să fie destul de grasă și este indicat să se folosească slănină sau bacon, deoarece aceste ingrediente fac cârnații mai suculenți.
Chișcă. Cum să pregătești această bunătate din carne și cartofi
Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de chișcă de porc, un kg de cartofi și 2-3 bucăți de ceapă. Felul de mâncare va fi și mai delicios dacă va conține 2-3 căței de usturoi, 300 gr de carne de porc, slănină sau bacon și o linguriță de sare pentru cârnați și 2 lingurițe pentru fierbere. Pentru a condimenta deliciul lituanian poți folosi amestec de piper măcinat aproximativ 1/3 linguriță, nucșoară un vârf de cuțit, unt sau ulei vegetal circa 50 g, smântână pentru a servi și frunză de dafin aproximativ o bucată.
Spălați cartofii curățați de coajă și tăiați-i în bucăți mari .Pentru a face cârnați de cartofi, veți avea nevoie și de o bucată de carne de porc. Poți folosi și untură, șuncă sau bacon. Alegeți ceea ce preferați. Se clătește carnea sub jet de apă, se usucă cu un prosop de hârtie și apoi se taie în bucăți de orice formă și dimensiune.
Se taie una sau mai multe intestine pentru cârnați. Dacă ați cumpărat o componentă sărată, nu uitați să o înmuiați în apă rece și apoi să o clătiți bine sub robinet. Ulterior decojiți ceapa, clătiți-o, apoi tocați-o prin mașina de mărunți carne. La fel se pregătesc și caltaboșii tradiționali.
Puneți consistența rezultată într-un castron pentru a putea pregăti umplutura. Se toacă carnea împreună cu usturoiul curățat de coajă și se taie cuburi cartofii și se adaugă la carnea tocată. Puteți folosi slănină afumată în loc de carne proaspătă de porc. Aroma preparatului va fi mai originală.
Cum să introduceți consistența pregătită în intestin. La ce temperatură să coaceți felul de mâncare
Tăiați slănina afumată în bucăți mici și amestecați consistența de carne tocată cu cartofi. Se condimentează masa cu sare și un vârf de cuțit de piper, după gustul dumneavoastră. După spălare, verificați dacă intestinele sunt intacte și nu au găuri. Se înșiră intestinele pe o mașină de făcut cârnați.
Dacă nu aveți un astfel de dispozitiv, puteți folosi o sticlă de plastic obișnuită. Astfel, umpleți intestinul cu cartofi tocați. Nu strângeți prea tare, pentru că altfel cârnații pot exploda la fierbere. Legați capetele intestinului într-un nod.
Folosiți o sfoară pentru a împărți produsul în cârnați mici. Legați intestinul în mai multe locuri. Într-o cratiță mare se pune la fiert apa. Se adaugă frunza de dafin și sarea. Puneți cârnații în apa clocotită, aduceți din nou la fierbere și țineți pe foc încă 5 minute. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Scoateți chișca din tigaie și puneți-i pe o tavă de copt. Ungeți cârnații cu ulei sau unt pentru a obține o crustă frumoasă și rumenă. Coaceți cârnații timp de 30 de minute. La suprafața cârnaților ar trebui să apară o crustă, ceea ce indică faptul că sunt gata. Serviți cârnații gata preparați cu cartofi și carne tocată imediat după ce s-au copt, înainte de a se răci. Muștarul, sosul brun, ketchupul, maioneza sau sosul de roșii este un adaos excelent la felul de mâncare original.