Local

Cinci ani de pușcărie, după ce a băgat un copil din Iași în spital! Minorul, lovit cu un par în cap! Victima a ajuns în stare gravă pe mâinile medicilor!

Publicat: 11 mai 2021
Un bărbat cu un par în mână și un pat de spital
Judecătorii au majorat pedeapsa în cazul unui individ din Iași acuzat că a vrut să omoare un copil

Un individ din Iași s-a ales cu o pedeapsă mai mare, după ce a fost acuzat că a încercat să ucidă un copil. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au majorat condamnarea în cazul lui Alin Marian Odobașa, de la 3 ani și 4 luni de închisoare, la 5 ani de pușcărie, pentru tentativă de omor. Conform anchetatorilor, individul a lovit un copil cu parul în cap

Un tânăr din județul Iași a fost trimis la pușcărie de magistrați, în urma unei fapte cumplite. Un minor a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovit cu un par în cap. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au majorat pedeapsa în cazul lui Alin Marian Odobașa.

„Instanța admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Alin Marian Odobașa, pentru tentativă de omor, de la 3 ani și 4 luni de închisoare, la 5 ani de închisoare. Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpat”, au precizat magistrații ieșeni.

Sentința este definitivă.

Ieșeanul Alin Marian Odobașa, acuzat că a vrut să omoare un copil

Procesul ieșeanului Alin Marian Odobașa (21 de ani) a început în 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată, sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 22 decembrie 2020. Totul a ieșit la iveală după ce un adolescent în vârstă de 15 ani a fost dus în stare gravă la spital. Acesta fusese lovit cu o bâtă în cap! Conform anchetatorilor, întreg scandalul în care a fost implicat ieșeanul a avut loc la finele lunii aprilie 2020, la o petrecere ce ar fi fost organizată în mod ilegal.

„Pe 20 aprilie 2020, în intervalul orar 21:30 – 22:00, în timp ce inculpatul, victima și alți tineri petreceau la locuința primului, din satul Lungani, comuna Voinești, pe fondul consumului exagerat de alcool și al unui conflict privind o boxă portabilă, inculpatul le-a adresat injurii victimei și fratelui acesteia. Ulterior, inculpatul a luat un par din lemn de 1,2 m și diametru de 4,5 cm, cu care a lovit boxa și, apoi, i-a aplicat o lovitură cu mare intensitate victimei, la nivelul capului. În urma loviturii, victima în vârstă de 15 ani a căzut, fiind transportată la spital, pentru o intervenție chirurgicală”, a spus Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Copilul, dus în stare gravă la spital

Oamenii legii au precizat că, în urma incidentului, medicul legist a emis o constatare preliminară, conform căreia victima a suferit o plagă cranio-cerebrală temporo-parietal stânga, o contuzie cerebrală stânga, precum și un hematom extradural temporo-parietal stâng. Polițiștii au declanșat imediat o anchetă și, astfel, au ajuns la Alin Marian Odobașa. Acesta a fost săltat de polițiști.

„La audieri, inculpatul a recunoscut că a lovit victima cu parul, dar a motivat că a fost o greșeală, intenția sa fiind aceea de a lovi o boxă pe care victima dorea să o ia acasă, aspect care l-a enervat”, a menționat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai apoi, individul suspectat că a vrut să ucidă un adolescent de 15 ani a fost reținut de către oamenii legii, sub acuzația de tentativă de omor.

Comentarii
  • nici cu tinerii de 15-17 ani nu ma laud , ii vezi prin tot orasul , cu tupeu de interlopi, injura in Piata Unirii de fata cu toata lumea, vorbesc porno in tramvai de fata cu toata lumea si daca le spui ceva, te si injura , asta e generatia ce vine. ii vezi cum pedaleaza cu bicla printre pietoni, pe pietonal, mai ceva ca pe o pista de curse. nu mai e niciun respect, educatie, civilizatie in tara asta.
    Spre exemplu in Londra n-ai ce cauta cu bicla in centrul orasului pe trotuare, mai ales pietonal, ca te zboara politia la sectie. Dar cu cine frate? cu Chirica primar, care a tras asa zisa „pista de bicle” pe mijlocul trotuarului, mai rau ca la tigani.

Adauga un comentariu