Stiri si curiozitati

Cinci cei mai importanți psalmi din Biblie. Fac minuni în această perioadă

Publicat: 12 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cinci cei mai importanți psalmi din Biblie. Fac minuni în această perioadă
Cei mai importanti psalmi de citit în Postul Pastelui

Psalmii din Biblie sunt în număr de 150, care pot fi citiți în funcție de problemele pe care le întâmpinați într-o anumită perioadă a vieții. Dintre cei mai citiți psalmi sunt cei în caz de stres, depresie, boală, dizarmonie sau purificare. În continuare îți prezentăm cinci dintre cei mai importanți psalmi pe care trebuie să îi citești numaidecât în această perioadă pentru a avea efectele dorite cât mai curând.

Cum să citim psalmii din Biblie

Psalmii se pot citi în orice zi a anului și la orice oră. Locul ales poate fi atât biserica, cât și casa fiecăruia dintre noi. Dacă veți deschide Biblia la mijloc, veți da cu siguranță de cartea psalmilor pentru că așa cum spune Pr. Ilie Cleopa, ”Psalmii sunt inima Bibliei”. Nici una dintre cărțile Bibliei nu are mai mulți autori decât cartea psalmilor. În general se spune ca psalmii îi aparțin lui David. El i-a scris pe majoritatea din ei si tot el dă nota generală a cărții.

Când exista un titlu al psalmului care îl leagă de un anumit eveniment istoric, psalmul trebuie citit, înțeles și interpretat în lumina acelei circumstanțe particulare. Mulți dintre psalmi sunt de fapt inspirații profetice care anticipează venirea lui Hristos pe pamânt. Așadar ei au apărut într-un anumit context istoric legat de evenimente contemporane autorului lor. Aceste evenimente trebuie studiate cu atenție pentru a vă ajuta să aveți o înțelegere cât mai clară a textului. Preoții îndeamnă ca orice psalm să fie citit atunci când sunteți odihniți, cu mintea limpede și aveți timp să analizați textul fiecărei rugăciuni. De asemenea, un psalm trebuie citit atunci când nu ne poate deranja absolut nimic și suntem doar noi  cu gândurile noastre.

Care sunt cinci dintre cele mai puternice rugăciuni

Dintre toți psalmii prezenți în cartea psalmilor, cinci dintre aceștia au o foarte mare putere dacă sunt citiți în perioada aceasta a Postului Paștelui. Psalmul 142 este destinat citirii în momente de boală trupească și are o imensă putere de vindecare și autosugestie. Indicat este ca acesta să fie citit de 2 ori pe zi pe durata întregii Săptămâni a Patimilor și în primele 2 zile de sărbători pascale. Acesta poate fi citit împreună cu Psalmul 6, care ne poate lumina mintea și ne poate călăuzi pașii atunci când nu știm înspre ce drum să apucăm. Psalmul 31 este destinat iertării sufletului și reprezintă un psalm foarte important care poate fi citit atunci când vrei să te căiești pentru faptele tale și să aduci liniștea spirituală. Psalmul 22 este foarte util pentru îndepărtarea relelor, pace interioară și luminarea minții. Indicat este să fie citit pe toată durata postului Paștelui. Prin psalmul 102 îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite din partea lui și ne rugăm să ne ajute în continuare.

Există și psalmi din Biblie care pot fi citiți pentru familie sau prieteni, pentru căsătorie, dragoste sau pentru momentele în care nu mai găsiți înțelegere lângă partener.

Adauga un comentariu