Eveniment-Social

Cinci jucători au fost trecuți pe lista neagră la Poli Iași! Leo Grozavu are nevoie de întăriri în perioada de iarnă, pentru a scăpa de retrogradare

Publicat: 25 dec. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cinci jucători au fost trecuți pe lista neagră la Poli Iași Leo Grozavu are nevoie de întăriri în perioada de iarnă pentru a scăpa de retrogradare
Formația din Copou are nevoie de întăriri serioase în această iarnă pentru a face față în Superligă

Situația de la clubul de fotbal Politehnica Iași este una mai delicată în acest moment, după ce cinci dintre jucători nu se mai înțeleg cu antrenorul. Deși abia a intrat în pauza de iarnă, echipa se gândește deja la următoarele transferuri

Vojtus, Itu, Belu, Ciobanu și Jankov au ieșit din grațiile tehnicianului Leo Grozavu și cel mai probabil vor pleca în această iarnă. La ultimul meci, Ciobanu nu s-a antrenat cu echipa și nici nu i-a transmis lui Leo Grozavu intențiile sale. Jankov deja și-a dat acordul să plece, iar acum își caută o altă echipă.

Poli Iași are nevoie de jucători noi în această iarnă

Problema este în primul rând că profunzimea echipei nu îi permite lui Leo Grozavu să se despartă atât de ușor de cei cinci jucători. La ultimul meci, cel cu FCSB, pe banca de rezerve au fost nu mai puțin de 5 jucători foarte tineri. Antrenorul are suficienți jucători să construiască un prim 11, însă pentru schimbări și eventuale accidentări situația este complicată.

Deși, în sezonul trecut, Itu și cu Jankov au contribuit direct la promovarea în Superligă, anul acesta nu s-a mai mizat pe ei, doar Cătălin Itu a mai prins ceva minute. Vojtus nu a mai jucat de peste 10 etape, iar antrenorul a spus că are o problemă personală, dar cel mai probabil va pleca în ianuarie. De asemenea, de amintit faptul că Phelipe a fost transferat la FCSB pentru suma de 250.000 de euro. Astfel, echipa rămâne descoperită pe mai multe posturi cheie. La capitolul transferuri, deși nu a început perioada, a semnat deja Alexandru Core din postură de liber de contract. Acesta a venit de la formația din liga a doua, Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Însă mai este nevoie de întăriri în defensivă și de cel puțin un atacant.

Norocul i-ar putea salva pe ieșeni

În momentul de față, după cum arată clasamentul, Botoșani și Dinamo par sortite să retrogradeze în divizia secundă. Însă după terminarea campionatului normal punctele se înjumătățesc, iar lupta pentru salvare va fi mult mai strânsă. Politehnica Iași este, în acest moment, pe loc de baraj, 14, cu 23 de puncte acumulate. Deci ar fi și opțiunea barajului cu o echipă din liga a doua, însă emoțiile ar fi prea mari.

Leo Grozavu a decis să nu plece în cantonament cu elevii săi și va pregăti echipa în continuare în Copou. Probabil, această decizia a fost luată și din punct de vedere financiar, având în vedere că încă mai sunt probleme la club.
În această iarnă vor fi multe mutări de jucători la formația Poli Iași, având în vedere că antrenorul nu i-a mai luat în calcul pe cei cinci menționați mai sus.

Adauga un comentariu