Lifestyle

Cinci motive pentru a mânca dovleac mai des

Publicat: 15 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cinci motive pentru a mânca dovleac mai des
Dovleacul este o importanta

Fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață a încercat placinta de dovleac sau semințe dar nu ne-am întrebat niciodată cât de utilă este o legumă.

Rețineți că în dovleac este de 5 ori mai mult caroten decât in morcovii, în plus mai contine si calciu, zinc, cupru, mangan, fosfor, iod, fluor, magneziu. Această legumă conține și vitaminele A, C, E, vitaminele B și vitamina T.

Nutriționiștii recomandă consumarea dovleacului pentru unele boli cum ar fi: tuberculoză, ateroscleroză, constipație, diabet, gută, colelitiază. Pulpa de dovleac este recomandată femeilor însărcinate și copiilor. Care sunt proprietățile utile ale dovleacului despre care nu știam înainte?

Semințe de dovleac pentru viermi intestinali

Faptul este că pelicula subțire – coaja semințelor de dovleac conține aminoacidul cucurbitină, care are proprietăți antihelmintice, care a fost utilizat în medicina traditionala. Din cauza efectelor secundare rare, un decoct de semințe nerafinate a fost administrat copiilor și femeilor însărcinate.

Dovleac pentru a spori imunitatea

În timpul răcelii și al gripei, este util să consumați suc de dovleac proaspăt stors, deoarece această băutură va ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Dovleacul conține fibre solubile (pectină), care absoarbe toxinele și hrănește microorganismele intestinale, pregătindu-le pentru iarnă – cu cât diversitatea speciilor lor este mai mare, cu atât imunitatea intestinală este mai puternică.

Dovleacul ajunta la combaterea insomnie

Pentru cei care au probleme la culcare, vă recomandăm să beți suc de dovleac. Doar 100 g din acest produs va calma sistemul nervos, favorizând somnul normal.

Dovleac crud pentru o piele frumoasă

Dovleacul crud poate fi folosit în cosmetologie, iar consumul acestuia poate reda o piele sănătoasă.

Pulpa de dovleac crudă este un remediu popular recunoscut în general, utilizat pentru arsuri, abcese, erupții cutanate, furuncule. Extractul de ulei de dovleac accelerează vindecarea ranilor epidermice.

Măștile din semințe de grâu, precum și comprese din suc de pulpă sunt folosite în cosmetica pentru a hidrata și a lumina pielea, a reduce inflamația.

Și dacă dovleacul copt este combinat cu grăsimi sănătoase, atunci carotenoizii se vor dizolva bine și vor fi absorbiți, transformându-se în vitamina A în organism, care întărește membranele mucoase și îmbunătățește starea pielii, pregătindu-le pentru iarnă, astfel încât pielea să nu fie uscată și crăpată.

Consumati dovleac pentru un corp sanatos

Conținutul ridicat de potasiu din această legumă îmbunătățește funcția cardiovasculară și reduce riscul de hipertensiune.

În plus, consumul regulat de suc de dovleac (50-100 g zilnic) sau piure de dovleac ajută la menținerea puterii masculine.

Rețineți că dovleacul este ușor de digerat, deci este indispensabil pentru tulburările metabolice.

Adauga un comentariu