Local

Cine este Diana Şoşoacă, senatorul AUR de Iași! De la acţiuni împotriva purtării măştii până la campania de la Sf. Parascheva

Publicat: 07 dec. 2020
Diana Şoşoacă, senator de Iași la moaștele Sfintei Parascheva
Diana Şoşoacă, senator de Iași la moaștele Sfintei Parascheva

Diana Șoșoacă este noul senator al partidului AUR de Iași. Aceasta este de profesie avocat şi s-a făcut remarcata prin acţiunile controversate de protest.

Diana Șoșoacă a protestat ori de câte ori a avut ocazia. A protestat împotriva purtării măştii de protecţie dar a făcut și campanie la moaștele Sfintei Parascheva atunci când, alături de videochatista Oana Lovin a intrat să se închine la moaște

Diana Iovanovici-Şoşoacă a obţinut un mandat de Senator de Iași

Supriză mare la alegerile parlamentare 2020 în Iași unde partidul AUR a obţinut un scor nesperat. Cu % procente pe judeţ, Diana Șoșoacă este, de astăzi, 7 decembrie 2020, Senator de Iași. Ascensiunea politică a politicianului a început de curând când s-a făcut remarcată prin discuţii împotriva Guvernului dar şi a măsurilor luate de autorităţi în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Cea mai mare parte a campaniei a fost făcută în spaţiul online. Pe reţelele de socializare aceasta postă constant filmuleţe de la protestele împotriva Guvernului şi a măsurilor luate de acesta. Pe partea profesională, Diana Șoșoacă este un cunoscu avocat care i-a apărat, printre alţii, și pe IPS Teodosie.

Pe reţelele de socializare, Diana Șoșoacă s-a mai făcut remarcată prin discursurile naţionaliste şi prin mesajele de revoltă. Saltul în notorietate l-a făcut odată cu un discurs ţinut în octombrie la Iaşi, după ce autorităţile au impus restricţii la pelerinajul de la Sfânta Parascheva.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care şi-a clădit puterea, să nu mergem la Iaşi, la Sfânta Paraschiva?”, strigă Şoşoacă în faţa câtorva sute de persoane.

„I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă opreşti tu pe mine! Numai cu bă te poţi adresa unui care bea whisky şi fumează trabuc în ditamai Guvernul României. Ruşine!”, a adăugat avocată.

George Simion, președintele AUR, surpriza alegerilor

Alături de Diana Șoșoacă, partidul AUR îl are alături pe George Simion, un personal născut la Bucureşti dar are a urmat cursurile Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași – Facultatea de Istorie. Acesta s-a făcut remarcat tot prin discursurile naţionaliste, dar şi printr-o acţiune în 2009 despre care Cotidianul BZI.RO a relatat la acea vreme. Vorbim de faptul că, în 2009, George Simion a început o acţiune de protest chiar de ziua lui Ion Iliescu. Acesta i-a aprins o lumânare fostului președinte al României dându-i drept cadou un tricou negru pe care scria cuvântul ”criminal”.

La acea dată, George Simion a fost reţinut de oamenii legii care i-au aplicat şi o amendă pentru acţiunea de protest inedită. În altă ordine de idei, George Simion a fost un important membru în galeria de fotbal a României, spunând de multe ori faptul că legea suporterilor este o lege care îi dezavantajează şi că ar trebui schimbată.

Partidul AUR reprezintă surpriza alegerilor parlamentare 2020. Aceştia au intrat în Parlamentul României cu un scor uriaș, în pofida sondajelor care nu îi lua în calcul. La momentul scrierii ştirei, AUR era cotat cu aproximativ 9% din votul alegătorilor de la alegerile parlamentare din 2020.

Totuşi, potrivit declaraţiilor făcute de liderii partidului, AUR nu va intra în nicio alianţă politică. Din aceste considerente, majoritatea parlamentară este una grea de anticipat.

Comentarii
 • Iohanis nu si-a atins scopul acela de a avea guvernul sau,insa un obiectiv tot si la atins,acela de a tine psd departe de putere.Succes partidelor de dreapta sper ca primele masuri sa fie desfiintarea pensiilor speciale si fara penali in functii publice!

 • O inconstienta, sa aplice pentru ea ,dar sa nu ne afecteze pe noi ceilalti. probabil ii place paharul si face circ ca nu-l poate bia la crasma.

 • Patru ani de acum incolo va fi un circ mai ceva ca pe vremea CDR-ului, cand fiecare partid lupta la sange pentru o halca mai mare si era o cearta permanenta in guvern.
  Iar PMP-ul, daca intra, va repeta tactica in care Basescu este mare mester : opozitie fiind la guvernare. Pe de o parte ai toate avantajele guvernarii, pe de alta parte critici guvernul in presa si pe oriunde apuci sa deschizi gura.
  In concluzie, d-l Iohannis va avea viata grea. O sa-i iasa pe nas orgoliile.

 • Amuzant ca Şoşoacă din Aur este mai cunoscuta decat senatoarea PNL IASI Iuliana Scantei care este la al doilea mandat, singura ei legatura cu Iasul este ca s-a nascut aici dar are birou notarial si case in Bucuresti, aici mai vine la 4 ani sa se pozeze cu Chirica si Alexe.
  Cu astfel de parlamentari din Iasi nici nu ne miram ca nu ne baga nimeni in seama si ca Alexe a primit 0,003 din banii de la UE pe cand Clujul a primit 1 miliard euro doar pentru metrou

 • In orice tzara normala, civilizata, scroafa asta, mahalagioaica asta sudista ar fi fost dupa gratii. PSD si HAUR trebuie scoase inafara legii.

  #sieutotcuprimultrenplecdinromania

Adauga un comentariu