Cancan

Cine este Domnica Mihaela Policrat: Ce lecție de viață i-a dat Oanei Pellea

Publicat: 26 ian. 2022
oana pellea si mama sa
Dominica Mihaela Policrat este mama îndrăgitei actrițe românești Oana Pellea și soția marelui actor Amza Pellea.

Dominica Mihaela Policrat este mama îndrăgitei actrițe românești Oana Pellea și soția marelui actor Amza Pellea. Aceasta era un spirit liber, o persoană pasională și ingenioasă, așa cum reiese din poveștile spuse de fiica sa. Din nefericire, mama actriței a decedat în anul 2003, acum 19 ani.

Oana Pellea povestește cum mama sa îi oferea sfaturi de viață chiar și de pe patul de spital. În ultima sa zi, Dominica Mihaela Policrat i-a spus fiicei sale să se bucure de fiecare secundă de viață.

oana pellea si mama sa in tinerete
Oana Pellea povestește cum mama sa îi oferea sfaturi de viață chiar și de pe patul de spital.

Lecția de pe patul de moarte

„Viața e pe zile! Nu-ți face planuri mari! Bucură-te de secundă!”, i-a spus Dominica fiicei sale.

De asemenea, Oana Pellea a învățat în acea zi o lecție importantă pe care încă încearcă să o respecte, chiar și atunci când viața nu pare să-i permită acest lucru. Mama sa i-a dat de înțeles actriței că în carnea sa se află toți oamenii dragi din familia ei, iar atunci când i se face dor, trebuie să-și pupe mâna.

“Am întrebat-o pe mama, la spital, în ultima zi a trecerii ei pe pământ: ce să fac când o să-mi fie dor de tine? Învață-mă! S-a uitat dur la mine și mi-a spus cu ochii verzi smarald: ‘Pupă-ți mâna!. Și-am înțeles că în carnea mea e ea, tata, sunt toți ai mei. Am făcut-o, o fac și am tot timpul certitudinea că toți sunt în mine: părinți, amintiri, Dumnezeu. Toți sunt înghesuiți în mine. Ce minune! Mi-e dor deci de minunea din mine, pe care câteodată o uit, o pierd… În mine e mare înghesuială! Tot universul e înghesuit în mine”, a declarat Oana Pellea.

oana pellea
Oana Pellea a învățat în acea zi o lecție importantă pe care încă încearcă să o respecte.

Uimitoarea relație de dragoste dintre Dominica Mihaela Policrat și Amza Pellea

Se poate observa că actrița a avut o relație foarte apropiată cu părinții săi. Aceasta chiar a urmat căile tatălui său. Astfel, Oana a ajuns în lumea teatrului, unde se potrivește ca o mănușă  și unde este la fel de apreciată și îndrăgită ca tatăl său, Amza Pellea. Cunoscutul actor a încetat din viață când fiica sa avea doar 21 de ani.

Oana Pellea își amintește și acum cum a început povestea de dragoste dintre părinții săi și o povestește cu mare admirație.

”13 septembrie. Ziua logodnei lor. Multe emoții si multă, multă, multă iubire! Amza s-a dus cu trupa de actori la Craiova, cu Rautchi, cu Cozorici, la ştrand. Şi a apărut Domnica, o superbitate de femeie, cu ochii verzi, foarte sportivă, fusese şi campioană la gimnastică, la juniori. Făcea o grămadă de nebunii. Mergea în picioare pe motocicletă, dansa Rock’n Roll extraordinar! Și Amza când a văzut-o a zis «Mamă, ce frumusețe!» Dar toată lumea i-a spus să stea liniștit, că nu era de nasul lui. Dar ce-a făcut la ștrand cu Domnica? S-a aruncat după ea în bazin. Spre surprinderea colegilor săi, care știau că Amza nu învățase să înoate.”, povestește Oana Pellea.

parintii oanei pellea in tinerete
Oana Pellea își amintește și acum cum a început povestea de dragoste dintre părinții săi

Deși actorul a făcut un gest îndrăzneț și chiar periculos, Dominica Mihaela Policrat nu s-a lăsat ușor impresionată. Abia ceva timp mai târziu, acesta a reușit să cucerească tânăra frumoasă de care se îndrăgostise nebunește la prima vedere.

„După ce a scăpat cu viaţă din bazin, i-a dat întâlnire, în aceeaşi seară, în parcul mare din Craiova”, continuă actrița.

Cei doi s-au întâlnit mai târziu de ora stabilită în parc, Amza Pellea găsind-o pe Dominica urcată în copac. Acesta se plimba nonșalant prin parc și fredona când Dominica i-a atras atenția. Acesta a ajutat-o să coboare și i-a recitat din Minulescu „Şi ai să mă uiţi, căci şi uitarea e scrisă-n legile omeneşti”.

Astfel, povestea de iubire dintre Dominica Mihaela Policrat și Amza Pellea a fost și este în continuare o inspirație pentru mulți fani, dar mai ales pentru produsul dragostei dintre cei doi, Oana Pellea.

Povestea de iubire dintre Dominica Mihaela Policrat și Amza Pellea este în continuare o inspirație.

Antonia a pozat fără lenjerie intimă pe rețelele de socializare
Adauga un comentariu