Eveniment-Social

Cine este în cărţi pentru a completa echipa de conducere a IȘJ Iași EXCLUSIV

Publicat: 19 oct. 2020
Genoveva Farcaș și Adina Romanescu
Genoveva Farcaș și Adina Romanescu

După ce săptămână trecută, prof. dr. Mihaela Țura şi-a încheiat mandatul de 4 ani în calitate de Inspector Şcolar Adjunct al ISJ Iaşi, în cărţi pentru a ocupa această poziţie se afla inclusiv prof. dr. Adina Romanescu, actualul director adjunct al Liceului Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”. Aceasta este doctor în ştiinţe socio umane, are un portofoliu bogat managerial, ce include numeroase proiecte europene. Pe de altă parte, de arătat că aceasta este aproape de actuala conducere a PNL Iaşi, respectiv noul preşedinte al CJ Iaşi, Costel Alexe.

Un alt nume vehiculat pentru această poziţie este şi cel al profesorului Luciana Antoci, profesor de lb. şi literatura româna şi care este inspector de specialitate în cadrul ISJ Iaşi. Aceasta face parte din tabăra liberarilor Constantin Şerban, respectiv Laurenţiu Navodaru, actual Inspector General Adjunct.

Prof. dr. Mihaela Țura, inspector adjunct, se întoarce la catedră

„«Dacă acţiunile tale îi inspiră pe ceilalţi să viseze mai mult, să înveţe mai mult, să facă mai mult şi să devină mai mult, atunci eşti cu adevărat un Lider», spunea John Quincy Adams despre cei ce dau suflet unei echipe şi o determină să construiască frumos, cu sens şi dăruire. Între aceste repere se aşază activitatea Doamnei Profesor MIHAELA MARIANA ŢURA în cei patru ani de mandat ca Inspector Şcolar General Adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Din ipostaza de coordonator al Compartimentului de Curriculum şi inspecţie şcolară al instituţiei, Doamna Prof. Mihaela Ţura, reputat profesor de fizică ieşean, a pus în slujba şcolii ieşene ampla experienţă pedagogică şi managerială, viziune strategică şi rigoare în organizarea inspecţiei şcolare şi a examenelor naţionale, cu responsabilitate şi implicare, obiectivitate şi eleganţă. Echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, coordonată de Doamna Inspector Şcolar General Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, îi mulţumeşte, şi pe această cale, pentru profesionalismul și implicarea dovedite!”, se arată în mesajul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Proiect european uriaş coordonat de prof.dr. Adina Romanescu

Cu un buget aprobat de 250 350 euro, proiectul din cadrul Liceului Teoretic de Informatică coordonat, printre alţii şi de prof. dr. Adina Romanescu şi-a propus crearea de produse intelectuale prin contribuția specialiștilor din instituții partenere: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (instituție coordonatoare), Fundația EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consorțiu de 43 școli din regiunea Toscană, Instituto Politécnico de Bragança, Soros Internaţional House și Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Zaharia Daniela, prof. Marius Smirnov, va coordona crearea de resurse educaționale deschise, bibliotecă online, ghidul pentru implementarea tehnologiei bazate pe realitatea virtuală dedicat directorilor de școli și profesorilor, dar şi resurse educaționale care înglobează secvențe de realitate virtuală. Prima întâlnire transnațională a proiectului a avut loc la Iași, în perioada 13 – 14 decembrie 2018, şi la care au participat, la acea dată, 20 de peroane din Italia, Portugalia, Lituania şi România.
Comentarii
  • Ce bine e sa fii in PNL. Uite asa se aseaza pe o functie d-na Romanescu si fiica-sa poate sa nu mai dea deloc pe la scoala si sa fie sefa de promotie ca pana acum.

  • Dar cine e acest Serban? Un pensionar ramolit, care toata viata a fost un mediocru, ajuns in functii doar politic. Are curaj sa isi arate CV ul? Trebuie sa depinda de el soarta invatam iesean?

  • Fiica dnei Romanescu este o eleva foarte inteligenta. Din copilarie a fost evident pentru cei care au avut contact cu fetita ca are o inteligenta mult peste medie….mult. La cativa anisori se exprima cu mult mai bine decat o fac multi jurnalisti si politicieni ai zilelor noastre. Si daca ar fi sefa de promotie – ce ar castiga ma rog de starneste atatea invidii?

  • M-as bucura sa ajunga oameni ca doamna profesoara Romanescu in functii, este deschisa si are o relatie foarte buna cu elevii. In plus e un om foarte bun care ii sprijina pe toti. ISJ ul nu a fost al elevilor niciodata, iar politica nu a fost pentru oameni de onoare ca doamna. Poate se vor schimba in timp niste lucruri. Succes, doamna Romanescu! Poate veti reusi sa convingeti ca scoala e a elevilor, nu a functiilor goale si a tonelor de hirtii.

  • ISJ urile ar trebui desfiintate,ca fiind focare de coruptie si surse de birocratie ,nu umplute cu tot soiul de politruci cu salarii de peste 10000 lei.
    Exista directori,cate 2 in fiecare scoala,CA uri,secretare,economisti,juristi,o adevarata armata de paraziti.

  • Ma uimeste ca oamenii comenteaza la orice. Fiica doamnei este un elev de exceptie, olimpica nationala la informatica din gimnaziu si olimpica nationala la matematica din liceu. Sunt un parinte de la Informatica si noi am admirat-o mereu ca dna Romanescu are un asemenea copil. Mi-a placut mult ca face multe activitati cu ceilalti elevi. Haideti sa ne gandim putin inainte de a scrie ceva. Chiar este un elev de exceptie puteti sa intrebati orice elev din scoala. Fiica doamnei director adjunct este foarte respectata si nu are legatura cu faptul ca din intamplare mama ei preda la aceeasi scoala. Un olimpic national la doua discipline asa grele ar fi fost un elev foarte bun la orice liceu din Romania.

  • Doamna Romanescu e prea buna pentru ceea ce se intampla azi. Este director adjunct de peste 10 ani si mi-a zis mie un prof ca a picat la concursul de director la interviu. Ma lasati? Doamna preda despre interviu elevilor si stiti cum vorbeste doamna ca noi o ascultam toti cu gura cascata. Este SMART si stie mereu cum sa discute cu noi elevii. Am auzit-o si intr-un interviu la televiziune cum vorbeste. Dar oameni ca ea nu sunt pe placul politicienilor, va spun eu.Doamna Romanescu e prea buna pentru ceea ce se intampla azi. Este director adjunct de peste 10 ani si mi-a zis mie un prof ca a picat la concursul de director la interviu. Ma lasati? Doamna preda despre interviu elevilor si stiti cum vorbeste doamna ca noi o ascultam toti cu gura cascata. Este SMART si stie mereu cum sa discute cu noi elevii. Am auzit-o si intr-un interviu la televiziune cum vorbeste. Dar oameni ca ea nu sunt pe placul politicienilor, va spun eu.

Adauga un comentariu