WoW!

Cine este Jamila? Geanina Staicu Avram – Biografie

Publicat: 11 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine este Jamila Geanina Staicu Avram - Biografie
Rețetele de la Jamila Cuisine îți reușesc în totalitate, dacă le respecți pas cu pas

Foarte des apelăm la site-ul ori vloggul ei pentru reţete. Gătim respectând, pas cu pas, ce ne spune Jamila Cuisine. Aproape că avem mai multă încredere în ce ne spune ea, decât în ce ştim noi. Dar cine este Jamila? Iată biografia celei pe care o ştim drept Geanina Staicu Avram.

Ouă umplute, cozonac fără frământare, prăjitură cu căpşuni şi nu numai. Nu-i aşa că îţi sună cunoscut? Acestea sunt numai trei dintre reţetele cele mai căutate pe internet, făcute de Jamila Cuisine. Cine este ea? Ei bine, e o tânără pasionată de arta culinară. Găteşte pentru familia ei şi filmează paşii fiecărei reţete încercate.

Jamila Cuisine – O poveste de viaţă spectaculoasă

O cheamă Geanina Staicu Avram, dar i se spune Jamila. S-a căsătorit cu un marocan şi are doi copii. La cei 33 de ani are un canal de youtube cu peste 1 milion de abonaţi. Soacra ei i-a spus de la început Jamila, întrucât nu putea pronunţa numele Geanina.
Cum şi-a cunoscut soţul marocan? Pasionată fiind de limba franceză, a căutat să-şi exerseze abilităţile de a o vorbi intrând în grupuri online cu persoane în care se comunica doar în franceză. Într-unul era şi viitorul ei soţ. Luând contact cu o civilizaţie diferită, a început să testeze şi bucătăria locală. Astfel s-a îndrăgostit de reţetele din Maroc şi a învăţat că fiecare gospodină trebuie să aibă un borcan al ei cu mix de condimente, după bunul plac.

Cum sunt filmate reţetele?

Fiecare reţetă e testată minuţios, iar abia când ies gustul şi aspectul ca la carte, Jamila o găteşte în faţa camerei de luat vederi. De filmat şi montat se ocupă soţul ei. Mai trebuie adăugat că, o perioadă destul de îndelungată, nu s-a arătat în fața camerei. Doar mâinile i se vedeau cum trebăluiesc. De ce? Din timiditate, spune ea.

A învăţat să gătească în copilărie, când rămânea singură cu fratele ei acasă, iar părinţii erau la muncă. Pentru că nu îi convenea mâncarea lăsată de aceştia, îşi făcea cel mai des paste. Şi-a schimbat modul de a găti în momentul în care s-a căsătorit cu un marocan. În ţara acestuia, preparatele sunt destul de condimentate şi a trebuit să înveţe ce anume să-i gătească, cu atât mai mult cu cât lui i se părea că mâncarea românească e mâncare de… spital.
Condimentat nu se referă la gustul de picant, ci la utilizarea unor produse mai puţin ştiute la noi, cum ar fi: curcuma, ghimbir măcinat, chimion şi nu numai.

Cum îşi alege reţetele?

Ei bine, reţetele sunt selectate în funcţie de preferinţă celor din casă, dar şi de sezon. În plus, trebuie spus că Jamila Cuisine găteşte doar alimentele care îi plac. Cum îi displace conopida, nu vom găsi pe vloggul ei vreo reţetă cu conopidă. La fel, nu vom găsi nici reţete cu carne de porc.

Pe scurt, despre Geanina Staicu Avram

Iată, pe scurt, cine este Jamila:

  • o olteancă îndrăgostită de gătit;
  • absolventă a Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi îndrăgostită de limba franceză;
  • persoana din spatele reţetelor de pe canalul de Youtube Jamila Cuisine;
  • pasionată de arta culinară din Maroc, tara soţului ei;
  • femeia care, din dragoste pentru soţ, a învăţat să gătească cu multe condimente şi să ceară sfaturi culinare şi reţete de la soacra ei marocană;
  • recent s-a aflat în izolare, pentru că a fost infectată cu coronavirus.

Iată un interviu mai lung cu Jamila:

Adauga un comentariu