Magazin

Cine nu are voie sa consume suc de sfecla rosie sub nici o forma

Publicat: 20 feb. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine nu are voie sa consume suc de sfecla rosie sub nici o forma
1

Sfecla rosie este un aliment foarte sanatos, indicat in alimentatia zilnica a ficarei persoane. Are beneficii uriase pentru sanatate. Sfecla rosie vindeca bolile sangele, tumorile sau chiar bolile ficatului. In plus amelioreaza varicele, degenerarea maculara si intoxicatiile lente. Sfecla rosie se foloseste sub forma de tratament intern in cazurile de cancer, leucemie, gastrita, ischemie cardiaca, hipertensiune, anemie feripriva, hepatita cronica, diabet si constipatie.

Cu toate acestea, sfecla rosie are anumite contraindicatii. Iata cine nu ar trebui sa o consume.

Contraindicatii sfecla rosie: Schimba culoarea urinei

Ceea ce mananci in fiecare zi poate influenta culoarea urinei tale. Consumul excesiv de sfecla rosie poate schimba culoarea unei in roz. Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, acest efect este mmai comun in cazul persoanelor care au deficienta de fier. Aceasta conditie poarta numele de beturie. Beturia nu este o conditie medicala periculoasa, insa iti poate oferi indicii despre problemele cu metabolizarea fierului in organism, scrie stylecraze.com.

Contraindicatii sfecla rosie: Pietre la rinichi

Conform Harvard Health Blog, sfecla rosie este bogata in oxalati care pot cauza pietre la rinichi. Daca ai deja pietre la rinichi, medicul te poate sfatui sa renunti la consumul de sfecla rosie. In plus, sfecla rosie creste concentratia de oxalati din urina, ceea ce poate duce la formarea de noi pietre la rinichi.

Contraindicatii sfecla rosie: Iritatii ale pielii
Desi este rara, aceasta alergie poate aparea la anumite persoane. Reactiile alergice la sfecla rosie includ iritatii, mancarimi si pustule si pot ajunge chiar pana la frisoane si febra. Anumite persoane resimt o constrictie a corzilor vocale, desi acest fenomen este destul de rar.

Contraindicatii sfecla rosie: Scadere bruste ale tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune mica
Daca ai tensiunea ridicata, acest efect este unul pozitiv. Insa daca tensiunea ta este joasa sau fluctuanta, trebuie sa ai grija. Sfecla poate cauza scaderi bruste ale tensiunii arteriale atunci cand este inclusa in dieta zilnica, din cauza cantitatii bogate de nitrati continuta.

Contraindicatii sfecla rosie: Probleme cu stomacul
Daca suferi deja de probleme gastrointestinale, consumul de sfecla rosie va agrava situatie. Sfecla rosie poate cauza balonare, flatulenta si crampe. Poate duce la diaree sau constipatie

Consumul de sfecla rosie poate cauza si dureri abdominale pe fondul acumularii de gaze. O alergie la sfecla rosie poate cauza crampele abdominale.

Contraindicatii sfecla rosie: Cresteri ale glicemiei
Daca ai deja probleme cu glicemia, trebuie sa iti reduci consumul de sfecla rosie. Sfecla rosie are un indice glicemic ridicat, de aceea este cel mai bine sa o eviti cand stii ca ai probleme.

Contraindicatii sfecla rosie: Poate afecta ficatul
Sfecla rosie este bogata in fier, magneziu, cupru si fosfor. Un consum ridicat al acestor metale poate duce la acumularea acestora la nivelul ficatului, afectandu-l grav.

Contraindicatii sfecla rosie
Sfecla rosie poate scadea nivelul de calciu din corp. In plus, poate agrava bolile de rinichi.

Adauga un comentariu