Sanatate

Cine s-a vindecat de ciuperca unghiei și cu ce? Remedii naturiste pentru onicomicoză

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine s-a vindecat de ciuperca unghiei și cu ce Remedii naturiste pentru onicomicoză
Se confruntă des cu onicomicoză persoanele care suferă de diabet, psoriazis, boli endocrine, sportivii profesioniști și vârstnicii.

Te întrebi cine s-a vindecat de ciuperca unghiei și cu ce? Ei bine, iată câteva remedii naturiste, care să te scape de onicomicoză numaidecât.

Ciuperca unghiei, cunoscută sub denumirea de onicomicoză, reprezintă o infecție des întâlnită, care se poate manifesta la nivelul unghiilor de la mâini și de la picioare, dar și în zonele de piele învecinate. Lăsată netratată, infecția se poate transmite și la unghiile sănătoase, dar și alte persoane, care intră în contact direct ori prin utilizarea lucrurilor purtate de o persoană infectată (de exemplu, mănuși, încălțăminte).

Se confruntă des cu onicomicoză persoanele care suferă de diabet, psoriazis, boli endocrine, sportivii profesioniști și vârstnicii.

Cine s-a vindecat de ciuperca unghiei și cu ce? Remedii simple, din inima naturii

Foarte multe persoane au reușit să se vindece de ciuperca unghiei cu ajutorul remediilor naturiste. Acestea sunt la îndemâna oricui și sunt foarte eficiente. Pe listă se află usturoiul, oțetul de mere, iaurtul natural și uleiul de arbore de ceai.

Usturoiul, cel mai bun leac bătrânesc împotriva onicomicozelor

Usturoiul este un remediu excelent pentru ciuperca unghiei. Acesta are efect antimicrobian și poate fi folosit de trei ori pe săptămână, până la dispariția problemei.

Remediul se prepară din zece căței de usturoi și două căni de apă. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cățeii de usturoi și să îi amesteci cu cele două căni de apă. Pune amestectul la fiert, lasă-l să dea în clocot aproximativ cinci minute, apoi ia vasul de pe foc. Când apa se mai răcorește puțin, înmoaie-ți picioarele în ea timp de 20 de minute.

câței de usturoi pe o suprafață din lemn
Usturoiul este un remediu excelent pentru ciuperca unghiei.

Oțetul de mere și apa oxigenată

Pentru a avea un efect antifungic puternic, amestecă un sfert de cană de oțet de mere, un sfert de cană de apă oxigenată și două linguri de alcool sanitar (concentrație de 90%). Pune amestecul într-o sticlă și lasă-l să stea câteva ore. Apoi, înmoaie o bucățică de vată în soluția rezultată și aplic-o pe unghii în mai multe straturi, de minimum trei ori pe zi. Repetă tratamentul în fiecare zi, iar ciuperca unghiei va dispărea ca prin minune.

pahar cu oțet de mere
Pentru a avea un efect antifungic puternic, amestecă un sfert de cană de oțet de mere, un sfert de cană de apă oxigenată și două linguri de alcool sanitar (concentrație de 90%).

Iaurt natural, aliatul unghiilor lipsite de ciuperci

Poate părea un remediu banal, util mai degrabă în cazul arsurilor solare, dar iartul natural este excelent în ceea ce privește onicomicozele. Acesta conține culturi lactice, care ajută la îndepărtarea ciupercilor.

Ai nevoie doar de o jumătate de cană de iaurt natural și de o pensulă mică. Cu ajutorul pensulei, aplică o cantitate mare de iaurt pe fiecare unghie afectată, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi clătește-l. Repetă tratamentul în fiecare zi.

bol cu iaurt natural
Iaurtul natural conține culturi lactice, care ajută la îndepărtarea ciupercilor.

Cine s-a vindecat de ciuperca unghiei și cu ce? Cu ulei de arbore de ceai!

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și antifungice, ceea ce înseamnă că ajută la încetinirea dezvoltării ciupercii și la îmbunătățirea aspectului unghiei.

Este suficient să aplici trei picături de ulei de arbore de ceai pe unghia afectată, cu ajutorul unui bețișor de urechi. Vei observa rezultate în doar câteva zile, dacă uleiul este unul 100% natural.

În cazul în care remediile prezentate nu funcționează, cere sfatul unui medic. Acesta îți poate recomanda un tratament adecvat.

sticluță cu ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antiseptice, antiinflamatoare și antifungice.
Adauga un comentariu