Titlurile zilei

Cine sunt parlamentarii AUR de Iași! Doi profesori navetiști şi un avocat

Publicat: 08 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cine sunt parlamentarii AUR de Iași Doi profesori navetiști şi un avocat
Mihail Albișteanu Diana Șoșoacă și Cristian Daniel Ivănuță AUR

Surpriza alegerilor parlamentare din România este reprezentată de accederea partidului AUR în Parlament. Cu un scor de peste 8%, AUR a dat, la Iași, doi deputaţi și un senator.

Liderii partidului care este înfiinţat pe 1 decembrie 2019 sunt Diana Șoșoacă (avocat și mai nou senator de Iași) și George Simion – un activit și fost lider de galerie.

Cine sunt parlamentarii AUR la Iași! Doi profesori navetiști şi un avocat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va avea 2 deputați și 1 senator în urma alegerilor parlamentare 2020. Mihail Albișteanu a fost primul pe lista AUR la Iași pentru Camera Deputaților. Acesta are 37 ani și este profesor la Școala Gimnazială Chicerea din comună Tomești. Este vicepreședinte în Biroul Național al AUR. Al doilea deputat scos de AUR la aceste alegeri este Cristian Daniel Ivănuță, în vârstă de 51 de ani, cadru didactic la Școala Largă Jijia din comună Movileni. Acesta este profesor de Istorie, Cultură civică, Ed. socială și Limba engleză, conform CV-ului său.

Cei doi fac naveta între localităţi şi nici în cele mai optimiste scenarii nu credeau că vor reprezenta ieșenii în Parlamentul României.

Interesant este faptul că, cel mai probabil, o mare parte din alegătorii care au votat cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) nu ştiu cum arată cei doi.

Diana Șoșoacă este Senator de Iași

Mult mai cunoscută decât cei doi parlamentari, avocata Diana Șoșoacă este una dintre persoanele aflate la conducerea partidului AUR, dar și o figură care se confundă cu mai toate protestele anti-mască și anti-restricții din ultima perioadă. Diana Șoșoacă s-a mai făcut remarcată și din acţiunile ei de la Sf. Cuv. Parascheva atunci când a intrat la moaștele sfintei deși nu avea voie pentru că nu avea domiciliul în municipiul Iași. Șoșoacă a protestat și la Iași la hramul Cuvioasei Parascheva sau la spitalul mobil de la Lețcani.

Avocata mai este cunoscută în spaţiul public ca fiind avocata lui IPS Teodosie, o figură controversată din rândul Bisericii Ortodoxe Române.

Cine este George Simion, liderul AUR România

În schimb, George Simion este viitor deputat în parlamentul României. Acesta s-a născut la București şi a ales să facă un master în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași – Facultatea de Istorie. Acesta a apărut prima oară în atenţia publica în 2009 când, într-un gest de protest, i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu de ziua lui. Simion i-a dat un cadou fostului președinte reprezentând un tricou negru pe care scria cuvântul ”criminal”. În altă ordine de idei, liderul AUR a fost membru şi unul dintre liderii galeriei de fotbal a României.

Activist pentru Unirea României cu Basarabia, George Simion a primit interdicţie, în 2015, de a mai intra în Republica Moldova. Totuși, Simion a mai apărut în atenţia publică atunci când, vrând să intre în Cimitirul Eroilor Românie de la Valea Uzului a fost bătut de extremiștii maghiari.

Una dintre promisiunile lui George Simion este că va modifica Legea 4, cea care pedepsește drastic violențele de pe stadioane. El susține că această lege îngrădește dreptul suporterilor de a se manifesta pe stadion și a promis modificarea, dacă ajunge în Parlament.

Adauga un comentariu