Titlurile zilei

Cine sunt parlamentarii AUR de Iași! Doi profesori navetiști şi un avocat

Publicat: 08 dec. 2020
Mihail Albișteanu Diana Șoșoacă și Cristian Daniel Ivănuță AUR
Mihail Albișteanu Diana Șoșoacă și Cristian Daniel Ivănuță AUR

Surpriza alegerilor parlamentare din România este reprezentată de accederea partidului AUR în Parlament. Cu un scor de peste 8%, AUR a dat, la Iași, doi deputaţi și un senator.

Liderii partidului care este înfiinţat pe 1 decembrie 2019 sunt Diana Șoșoacă (avocat și mai nou senator de Iași) și George Simion – un activit și fost lider de galerie.

Cine sunt parlamentarii AUR la Iași! Doi profesori navetiști şi un avocat

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va avea 2 deputați și 1 senator în urma alegerilor parlamentare 2020. Mihail Albișteanu a fost primul pe lista AUR la Iași pentru Camera Deputaților. Acesta are 37 ani și este profesor la Școala Gimnazială Chicerea din comună Tomești. Este vicepreședinte în Biroul Național al AUR. Al doilea deputat scos de AUR la aceste alegeri este Cristian Daniel Ivănuță, în vârstă de 51 de ani, cadru didactic la Școala Largă Jijia din comună Movileni. Acesta este profesor de Istorie, Cultură civică, Ed. socială și Limba engleză, conform CV-ului său.

Cei doi fac naveta între localităţi şi nici în cele mai optimiste scenarii nu credeau că vor reprezenta ieșenii în Parlamentul României.

Interesant este faptul că, cel mai probabil, o mare parte din alegătorii care au votat cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) nu ştiu cum arată cei doi.

Diana Șoșoacă este Senator de Iași

Mult mai cunoscută decât cei doi parlamentari, avocata Diana Șoșoacă este una dintre persoanele aflate la conducerea partidului AUR, dar și o figură care se confundă cu mai toate protestele anti-mască și anti-restricții din ultima perioadă. Diana Șoșoacă s-a mai făcut remarcată și din acţiunile ei de la Sf. Cuv. Parascheva atunci când a intrat la moaștele sfintei deși nu avea voie pentru că nu avea domiciliul în municipiul Iași. Șoșoacă a protestat și la Iași la hramul Cuvioasei Parascheva sau la spitalul mobil de la Lețcani.

Avocata mai este cunoscută în spaţiul public ca fiind avocata lui IPS Teodosie, o figură controversată din rândul Bisericii Ortodoxe Române.

Cine este George Simion, liderul AUR România

În schimb, George Simion este viitor deputat în parlamentul României. Acesta s-a născut la București şi a ales să facă un master în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași – Facultatea de Istorie. Acesta a apărut prima oară în atenţia publica în 2009 când, într-un gest de protest, i-a aprins o lumânare lui Ion Iliescu de ziua lui. Simion i-a dat un cadou fostului președinte reprezentând un tricou negru pe care scria cuvântul ”criminal”. În altă ordine de idei, liderul AUR a fost membru şi unul dintre liderii galeriei de fotbal a României.

Activist pentru Unirea României cu Basarabia, George Simion a primit interdicţie, în 2015, de a mai intra în Republica Moldova. Totuși, Simion a mai apărut în atenţia publică atunci când, vrând să intre în Cimitirul Eroilor Românie de la Valea Uzului a fost bătut de extremiștii maghiari.

Una dintre promisiunile lui George Simion este că va modifica Legea 4, cea care pedepsește drastic violențele de pe stadioane. El susține că această lege îngrădește dreptul suporterilor de a se manifesta pe stadion și a promis modificarea, dacă ajunge în Parlament.

Comentarii
 • Nasol au picat mafia gulerelor albe, pedelistii infecti.Oamenii simpli cu studii nu au ce cauta;iar cersesc bzi niste bani de la profetul de tibanesti.

 • Deci usr-ul este bun, că este „finanțat” de soros, ăștia nu, pentru că bănuiești că ar fi finanțați de……. Putin. Doar bănuiești.

 • Bai invidiosilor. Asa da partid, nu toate scursurile securiste,oameni cu tati si unchi securici, oameni cu influente in politica. Si ar mai fi multe de spus
  Asa cum e AUR, vedeti toti candidatii, toti is JOS PALARIA, oameni serioadi (mai sunt si cativa mai nashpa), dar per total sa faci un partid cu asa oameni iti trebuie curaj.
  De unde e finantat???? Bai boilor cu siguranta ju din campanii platite de statul roman sau din penali cum is la partide.
  TELEVIZIUNILE nu i au bagat in seama ca is cumparate de Politic si are promovare doar cine plateste gros si vor ei, comunistii!
  Felicitari de rezultat si DA avem nevoie de asa un partid, se mai slefuieste el incet, incet

 • Era nevoie de un partid conservator, nationalist. Cum ceilalti se dau europenisti si ultraprogresisti, iata a iesit AUR.

  Nu vad ratiunea pentru care ar trebui sa presupun ca cei doi profesori de la AUR vor face treaba mai proasta decat Chichirau (USR), Scantei (PNL), sau Popa (PSD). Din contra, cei doi profesori sunt mai apropiati de nevoile omului de rand. Ei stiu ce inseamna sa traiesti o luna din 2500 de lei. Pentru Chichirau si Popa astia sunt banii de buzunar pe o saptamana, iar pentru Scantei sunt banii de shopping pe o zi.

 • Da, halal oameni,o mahalagioaica care intra cu forta sa pupe moastele,unul care face panarama pe stadion si un neica nimeni de pe la tara.oamenii cred ca au votat denumirea ”AUR”,atrage ca un magnet.Ha.ha.ha.

 • INA…… Vai virgina. Ai uitat de Usr ce au facut in parlament, chiar Chichirau, bot de cal, aia mahalagioaica. NEICA NIMENI nunau dat SPAGA la partid sau nu au DATORII LA POLITICIENI!

  „DESCARTESC” adevarat, oameni noi cu bun simt, nu cu aere de sefi trimisi de la Bucuresti sa candideze la Iasi.

  Vom vedea 4 ani de acuma ce se va intampla!
  #CRED. In schimbare

 • Cum cine este sosoaca ?, este 100% copia fidela a lui Vadim Tudor in carne si oase, cu toate cuvintele, expresiile, si injuriile si mimica atent copiata 100 % !, o fi fost nevoie de un partid consevator dar sigur asta NU este !, e un centru de balamuc cu lozinci inselatoare pentru oameni slabi in gandirea pe termen lung !, in rest ….
  Tu ramai la toate rece ,
  De te-ndeamna , de te cheama ,
  Ce e val ca valul trece !,
  Nu spera si nu ai teama !,
  Te intreaba si socoate ,
  Ce e rau si ce e bine ,
  Toate-s vechi si noua toate,
  Vreme trece vreme vine !

 • Ati inceput deja sa aruncati cu kkt ..? Sunt oameni simpli, ca noi toti, muncesc, nu trag tepe sau fura din bugetul statului…Poponarii de la usere sau hienele de la penele sunt mai buni..? „Ina”….esti idioata cu diploma…:(

 • Niste oameni cu meserii precum profesor ori avocat n-au voie in parlament. In parlament au voie doar experti in politici sociale ( ce p.. calului o fi aia?), IT-isti labl agii – ce au pas la plata impozitului pe venit in Romanica cat si diverse lepre sorosiste. Romanii din popor? Nu…n-au voie. Aa, mai are voie si Patrica Movila Gramada pe post de balama , sustinut de Baza Zootehnica Iasi. In rest? Nimic!

 • „iasi de iasi”…. Adevarat patriot a fost Vadim Tudor. Pacat ca l au ucis securicii. El nu a murit a fost ucis, la fel ca si ceausescu, ucisi

 • Si Burebista si, Vlad Tepes si Mihai Viteazu si altii ! , toti au fost patrioti ucisi de cei foarte apropiati !, da sosoaca e doar oooo cum le zicea Vadim Tudor ?

 • Da, cata,, admirație „pentru ei, cei de la AUR!!! Spun doar ce vor romanii sa audă, nu sunt cu nimic deasupra altora. Nu sunt JUSTITIARII ROMÂNIEI, asa cum ii vad unii, sau cum se lasă prostiți de lozincile lor. Asa s-a instalat și Hitler, care se arata nemulțumit de situația tarii după primul război mondial, ținând prelegeri la care avea mulți admiratori, apoi a fost ales prin vot liber…apoi știm cu toții ce s-a întâmplat. Ar trebui sa fim atenți la vehementa unora care vor sa se facă auziți, nu înseamnă că sunt mai buni, sau mai curați ca alții. Nimic pe lumea asta NU SE FACE DEZINTERESAT!

 • „prils….. Vaii ai descoperit anerica. Si ceilalti cum sunt, celelalte partide cum sunt, iti promit ca fac autostrada si avioane cosmuce numai sa ii votezi, nu???
  Normal ca nimic nu e la interes, dar macar partidele PNL, PSD, USR sa nu se mai considere dumnezeii politicii si sa isi dea seama ca Trebuie Sa faca ceva si pentru „abalfabeti” (chirica vorbire).
  In rest lumea ar trebui sa se uite in programul de guvernare si cibe NU face ce au zis acolo, la alegerile următoare sa nu ii mai voteze.
  Ma bucur ca Italia, Spania nu a mai votat masi mincinosii ( pnl si Usr).
  Vom vedea ce vor face, ca scandal ca la USR cu chirchirau dinti de cal pana la ei nu s a mai vazut. Decinau dat startul la „proteste”, asa ca astept ca AUR sa ia atitudine fata de PENALII din parlament

 • Sosoaca, umflata aia urata de la HAUR ca o scroafa care tot guita in cotet prin filmarile care si le face singura, mana dreapta a lui Boby Paunescu devalizatorul Bancorex si pupatoarea de cwr a lui Calin Georgescu, masonul sef al clubului de la Roma pe care-l vor prim ministru.
  Tara de rahat am ajuns daca toate boarfele de mahala care scuipa lături atunci cand vorbesc, au ajuns in Parlament si toti parnaiasii, tiganii si lichelele societatii si-au facut partid.
  Vedete-as pomana porcului mai scroafa mancatoare de kkt care esti, ai adus umilinta unui oras istoric universitar, sa ajungi tochitura in galantarele din magazine mutanta Pamanatului ce esti. Nu te satura dracu, unde e un kakat repede si tu sa mananci din el. Bora-mas pe familia ta de animala.

 • Felicitări Mihai Albișteanu. Ești un om integru, așa cum te știu din perioada când am fost colegi. Sper să aperi, din noua postură de deputat, să aperi disciplina pe care cu succes ai predat-o.

Adauga un comentariu