Culinar

Ciocolata bebelușului: Cum să-ți alinți copilul într-un mod sănătos

Publicat: 10 nov. 2021
doua boluri cu ciocolata si o jumatate de avocado pe o masa
Pentru cea mai aromată și delicioasă ciocolată mama taie avocado în jumătate

Când eram mici, mama avea grijă să ne ofere o masa diversificată, din care nu lipsea ciocolata bebelușului. Mama știe că toți copiii până la 2 ani nu au voie să consume alimente care conțin zahăr adăugat, iar pentru că își dorea să ne alinte, ea pregătea cea mai sănătoasă ciocolată acasă.

Toții copii iubesc cicolata, iar dacă vrei să-ți bucuri copilul cu un desert delicios care să înlocuiască ciocolată.

Pentru a obține cea mai bună ciocolată făcută ca la mama acasă este nevoie să urmezi fiecare pas făcut de mama și să adaugi ingredientul secret. Dulciurile pe care le cumpărăm de la magazin conțin atât zahăr dar și cofeină care la fel nu este indicată bebelușilor.

o ciocolata in forma di biluta intr-un ambalaj
Copiii până la 2 ani nu au voie să consume alimente care conțin zahăr adăugat

Cea mai bună rețetă pentru ciocolata bebelușului pregătită ca la mama acasă

Mama folosește un ingredient secret pentru a obține o ciocolată aromată și cel mai important, sănătoasă. Aceasta folosește pudra de roșcove care are o culoare maronie și un gust foarte asemănător, chiar identic, cu cel de cacao.

Acest ingredient pe care mama îl adaugă în ciocolata făcută acasă este bogat în vitamine. Acestea sunt foarte necesare pentru dezvoltarea armonioasă și creșterea bebelușului. Mineralele, fibrele alimentare și calciul conținut de pudra de roșcove crește sistemul imunitar al copilului. De asemenea, aceasta este considerată a fi un antioxidant puternic și un produs cu indice glicemic mic.

Este foarte important că această pudră nu conține cofeină sau alți excitanți ai sistemului nervos și nici gluten sau lactoză. Mama gătește multe tipuri de ciocolată dar cea mai recomandată pentru bebeluși este ciocalata preparată cu ajutorul acestui ingredient.

mai multe ciocolate in forma de bilute pe o farfurie
Mama folosește pudra de roșcove pentru ciocolata bebelusului

Pentru cea mai delicioasă dar și cea mai sănătoasă ciocolată pentru bebeluși, mama folosește ingrediente pe măsură. Avocado și bananele nu lipsesc din rețeta mamei. Aceste fruncte sunt bogate în vitamine și foarte sănătoase pentru bebelușul tău.

Alături de avocado și banane, mama folosește și o lingură de fulgi de cocos pentru ornare. De asemenea, o lingură cu vârf de pudră de roșcove pentru a da gust ciocolatei.

mai multe ciocolate in forma de bilute intr-un bol din sticla
Mineralele, fibrele alimentare și calciul care se conține în pudra de roșcove crește sistemul imunitar al copilului

Cum prepară mama ciocolata pentru bebeluși: Care este secretul celei mai sănătoase ciocolate

Pentru cea mai aromată și delicioasa ciocolată, mama taie avocado în jumătate și scoate cu grijă miezul cu o linguriță. Ea alege cu mare atenție fructul, deoarece acesta trebuie să fie moale la atingere, pentru că doar astfel știe că este copt.

Mama adaugă miezul de avocadă împreună cu restul ingredientelor într-un blender și amestecă până se obține o pastă cremoasă dar consistentă. Ulterior, mama modelează biluțele cu mare grijă și le tăvălește prin fulgi de cocos și asta-i tot. Rețeta este una simplă dar care va uimi cu gustul senzațional al celei mai sănătoate ciocolate pentru bebeluși.

Mama mai adaugă uneori și 150 g de zmeură proaspătă sau congelată. Ea servește mereu ciocolată cât este proaspătă, aceasta fiind extrem de delicioasă și moale.

mai multe ciocolate in forma de bilute pe o farfurie
Mama folosește și o lingură de fulgi de cocos pentru ornare ciocolatei bebelușului

Dacă rețeta pentru ciocolata bebelușului îți este pe plac, nu ai cum să ratezi rețeta celei mai cremoase și pufoase prăjituri pregătită ca la mama acasă. Iar pentru a savura prajitura mai prepară și cea mai densă ciocolată caldă cum doar mama știe să o facă. Deserturile ca la mama acasă sunt un adevărat „jackpot” pentru mămicile care vor să-și bucure copilașii.

Adauga un comentariu