Prima pagină » National » Ciolacu, despre sistemul Patriot pe care România l-ar putea oferi Ucrainei
Ciolacu, despre sistemul Patriot pe care România l-ar putea oferi Ucrainei

Ciolacu, despre sistemul Patriot pe care România l-ar putea oferi Ucrainei

14 mai 2024, 23:00, 2 ,
BZI.ro, în National

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, că este prematur să se spună dacă România va da sau nu sistemul Patriot Ucrainei, decizia, extreme de importantă, urmând a fi luată în cadrul CSAT. „O eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova”, a afirmat Ciolacu, adâugând că Rusia nu va ataca România.

„Este prematur. Decizia se va lua în cadrul CSAT, cum este și normal. E o decizie importantă. În schimb, am văzut reacția Moscovei. Noi avem de-a face cu un agresor și cu un dictator. Am văzut reacția Moscovei, într-un fel a transmis voalat amenințări la adresa României. Cu alte cuvinte, o eventuală decizie a României deranjează foarte mult Moscova. Vreau să fiu foarte bine înțeles: Rusia nu va ataca România, nu își permite și nici nu vrea. Dar o astfel de decizie în contextul în care România este membru NATO cred că cel mai corect este să se ia în CSAT”, a declarat Ciolacu.

„Nu cunosc detaliile discuției dintre președintele României și președintele SUA”

Premierul a precizat că a avut o scurtă discuție cu Klaus Iohannis, aflat în SUA, pe această temă.

„Nu cunosc detaliile discuției dintre președintele României și președintele SUA. Am avut o discuție telefonică cu domnul președinte, nu am intrat în detalii, am avut mai multe pe agendă. A rămas că această decizie se va lua în CSAT. Decizia se va lua în primul rând în ceea ce privește siguranța României. Dar, repet, nu există o logică în care Rusia ar ataca România”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că decizia nu va fi una politică, ci va ține cont de argumente tehnice. Ciolacu a refuzat să precizeze care va fi poziția sa în CSAT, având în vedere că este vicepreședinte al Consiliului.

„Pe mine mă bucură această reacție a Rusiei. Însemnă că România contează și Rusia are temeri că lumea se mobilizează împotriva dictatorului Putin”, a mai declarat Ciolacu.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, marţi, despre sistemul Patriot care ar urma să fie dat Ucrainei, că nu a zis nimeni că trebuie să îl dăm.

El a precizat că este vorba de patru sisteme, din care doar unul este operaţional şi a arătat că le-am luat tocmai pentru nevoia României de a-şi apăra teritoriul naţional, iar acest sistem operaţional este indispensabil.

 

Comentarii
  • Roman foarte revoltat

    Sa va puna dracu sa ne atace rasputin- ul din cauza voastra ca primii ucisi veti fi voi vreo 50 la numar, avem lista .Poporul roman este bun, linistit ,iubitor pana pune mana pe topor. Banii contribuabililor roman, se duc toti in Ucraina ca sa ne invadeze Rusia tarisoara noastra Romania din cauza voastra slugilor nemernice ,golanilor,tradatorii acestei tari ,viermilor intretinuti de contribuabilii romani! Unde veti fugi de furia poporului roman? Sa ne ajute si rasputin-ul sa va ucidem pe toti cu toata samanta voastra imputita.

  • Daca vin rusii eu propun sa stam capra la Prut,impreuna cu familia nu care cumva sa-i suparam🤪😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
26 iulie 2024
26 iulie 2024