Ciorba ca la manastire – Ciorba cu cartofi si fidea
Chiar daca pentru unele persoane combinatia dintre cartofi si fidea nu este una reusita, pentru altii aceasta ciorba este perfecta, deoarece are un gust bun, te satura la nevoie si în plus, bunicii ne faceau mereu când eram mici. Pentru mine are o semnificatie mult mai puternica si eu pur si simplu ador aceasta ciorbica. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
o ceapa
un morcov
zarzavat ciorba
pasta de ardei
o cana bulion
4-5 cartofi
50 g fidea
ulei
sare
piper
patrunjel
leustean verde
Mod de preparare:
Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei. Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei. Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min. Apoi se adauga cartofii cubulete si se fierb. Inainte cu 5 min.sa se termine ciorba se adauga fideaua se mai lasa la fiert inca cateva minute (max. 5) si se pune bulionul. La sfarsit se pune sare daca mai este nevoie (zarzavatul meu de ciorba contine sare), piper si verdeata tocata.
preluat de pe likeachef