Aveti nevoie de o idee noua pentru o ciorbita de vara, cu un gust extraordinar? Ce spuneti de ciorba de castraveti? Va garantam ca oricine va gusta din aceasta, nu va mai dori alt fel de mancare. Iata cat de simplu se poate face.
Mod de preparare
Pentru a obtine aceasta ciorba minunata, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
500-600 g castraveti mai mari,
1 morcov,
o jumatate de ardei gras rosu,
1 ceapa,
2 linguri cu ulei,
1.5 litri de apa,
frunze de patrunjel sau marar,
1 galbenus de ou,
250 g iaurt sau smantana,
sare, piper dupa gust.
Curatati ceapa, ardeiul si morcovul si taiati marunt. Puneti doua linguri cu ulei in recipientul in care urmeaza sa faceti supa, apoi adaugati ingredientele de mai sus.
Cand constatati ca morcovul si-a schimbat culoarea, adaugati si bucatile de castravete. Amestecati bine si puneti 1,5 litri apa si sare. Fierbeti pana cand castravetele devine transparent si moale.
Opriti focul. Amestecati galbenus de ou cu iaurt si smantana si turnati in ciorba. Mai puneti sare, daca mai este cazul si piper si adaugati patrunjel verde sau marar. Se poate servi cu crutoane de paine.