Culinar

Ciorbă de varză murată cu afumătură. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Publicat: 11 nov. 2022
Ciorbă de varză murată cu afumătură. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Ciorba de varză murată cu afumătură este o mâncare savuroasă și ideală la mesele de sărbătoare, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare tradițională gustoasă și aromată, ideală este o ciorbă de varză murată cu afumătură. Acest preparat culinar este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă.

Ciorbă de varză murată cu afumătură

Delicioasa ciorbă de varză murată cu afumătură este pe placul multora dintre noi, fiind nelipsită de la mesele de sărbătoare. Această mâncare tradițională va reaminti de bucatele de odinioară ale bunicii și de vremea copilăriei. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, ciorba de varză murată cu afumătură este alegerea perfectă.

De asemenea, pe lângă acest deliciu, putem pregăti cu varză murată multe delicii, precum o delicioasă plăcintă cu varză murată sau o varză murată călită la cuptor. Când vine vorba de mâncărurile făcute cu varză, gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase.

Ciorba de varză murată cu afumătură este ușor de făcut, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Cum să pregătești acasă o mâncare tradițională gustoasă și aromată

Pentru a pregăti o ciorbă de varză murată cu afumătură vom avea nevoie de 1 ciolan afumat dezosat, 1 ceapă, 1 ardei gras, 2 morcovi, 1 rădăcină de țelină, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 cartof, 1 legătură de pătrunjel, 1 ou, 200 g de smântână, 1 varză murată, sare, piper, boia, 50 ml de ulei și oțet.

Mai întâi se spală foarte bine ciolanul de porc și se pune la fiert într-o oală mare cu apă. Se pune în apă un pic de sare și se lasă la fiert până când carnea începe să se desfacă de pe os. După aceea se pregătește varza murată. Aceasta se spală, se lasă la scurs și se toacă mărunt. Ulterior, se pune varza la călit într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când varza este călită și capătă o culoare maronie, se ia de pe foc și se pune în oala cu carnea care fierbe. Legumele se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici apoi se pun la călit în tigaie. Când acestea se înmoaie, se iau de pe foc și se adaugă în ciorba de varză cu ciolan.

Ardeiul gras se toacă mărunt și se adaugă la final, când ciorba este aproape gata. Tot atunci se pune și cartoful tăiat în cubulețe mici. După aceea se amestecă gălbenușurile împreună cu smântână și oțet, apoi se adaugă 2 linguri de zeamă fierbinte și se amestecă bine. Această compoziție se toarnă în ciorba de varză murată cu câteva minute înainte de a lua oala de pe foc. După ce se ia oala de pe foc, se pune verdeața tocată mărunt. Cu siguranță vom obține la final o ciorbă de varză murată gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă.

Ciorba de varză murată cu afumătură este o mâncare savuroasă și ideală la mesele de sărbătoare, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu este ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a obține un preparat delicios.
Adauga un comentariu