Culinar

Plăcintă cu varză murată ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă cea mai bună plăcintă de post

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu varză murată ca pe vremea bunicii. Cum să pregătești acasă cea mai bună plăcintă de post
Plăcinta cu varză murată este deliciul perfect în zilele de post.

Dacă vrem să ne bucură de un preparat tradițional gustos și făcut ca odinioară, ideală este savuroasa plăcintă cu varză murată ca pe vremea bunicii. Aceasta este alegerea perfectă în zilele de post și nu numai. Cunoscute și cu numele de vărzări, pufoasele plăcinte cu varză acră sunt pe placul tuturor. Iată cum să pregătești acasă cea mai bună plăcintă de post.

Plăcintă cu varză murată, un deliciu ca pe vremea bunicii

Delicioasa plăcintă cu varză murată este preferata tuturor, mai ales în zilele de post. Aceasta se face foarte ușor acasă și nu avem nevoie de multe ingrediente. Important este să pregătim un aluat fraged de plăcintă și să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii.

Pe lângă plăcinta cu varză acră, gospodinele mai pregătesc și tradiționalul cozonac de casă. Pentru diabetici, ideal este cozonacul fără zahăr, extrem de gustos și sănătos.

Ideale sunt și gogoșile pufoase rapide după rețeta bunicii, dar și delicioasa tartă cu spanac și brânză, perfectă pentru mesele festive.

Plăcintele cu varză murată sunt ideale nu doar în zilele de post. Aceastea sunt preferate și de cei care vor să scape de kilogramele în plus și își doresc să se mențină în formă. Un desert gustos și recomandat celor care țin dietă este budinca de orez cu mere, savuroasă și pe placul tuturor.

Plăcinta cu varză murată se face ușor acasă, fiind deliciul perfect în zilele de post sau în perioadele cu restricții alimentare.

Rețeta simplă a unei plăcinte de post gustoase

Pentru a pregăti o plăcintă cu varză murată ca pe vremea bunicii avem nevoie de câteva ingrediente pentru a face un aluat pufos și de câteva ingrediente pentru umplutură. Pentru aluat vom folosi 500 gr de făină, 7 gr de drojdie, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de sare, 30 ml ulei de floarea soarelui și 300 ml apă caldă.

Pentru umplutură avem nevoie de 1 varză acră, 1 ceapă, 1 linguriță de mărar uscat, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de boia de ardei, piper și 50 ml ulei de floarea soarelui.

Mai întâi pregătim aluatul pentru plăcintele cu varză murată. Într-un vas se pune apă caldă peste drojdia uscată amestecată cu zahărul și se adaugă treptat făina. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă. Se mai toarnă puțină apă caldă, puțin ulei și sarea, apoi se frământă bine. Când este gata, se lasă aluatul la dopsit timp de 40 de minute.

Între timp pregătim umplutura pentru plăcinte. Se toacă mărunt varza murată, apoi ceapa. Într-o tigaie cu ulei încins se pune la călit ceapa, apoi se pune și varza. După ce se rumenesc ușor, se adaugă și condimentele. Se lasă la răcit timp de câteva minute.

Când aluatul a crescut suficient, se întinde câte o bucată și se pun câte două linguri din umplutura de varză murată. Se rulează plăcinta ușor, ca la clătite, apoi se mai rulează o dată sub formă de melc. După aceea, se pun plăcintele la rumenit în tigaia cu ulei încins și se întorc de pe o parte pe cealaltă sau pot fi făcute la cuptor.

Plăcinta cu varză murată este deliciul perfect în zilele de post. Gustoasă și pufoasă, aceasta este pe placul tuturor celor de la masă. Făcută după rețeta bunicii, plăcinta cu varză acră este preparatul tradițional nelipsit de la mesele festive.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu