Local

Ciprian Paraschiv, despre reluarea pregătirilor: „E un pas spre normalitate“

Publicat: 06 mai 2020
Ciprian Paraschiv, președintele Politehnicii Iași
Președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a apreciat decizia de a se putea relua antrenamentele de la 15 mai.

S-a decis reluarea pregătirilor de către cluburile sportive. Președintele Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a apreciat această hotărâre care va intra în vigoare de la 15 mai.

„Este un pas spre normalitate. Este o veste foarte bună pentru noi. De-abia așteptăm ca pe data de 15 să trecem la treabă. Important este să ne aducem jucătorii plecați acasă înapoi la Iași, în condiții de maximă siguranță. Trebuie să vedem care sunt procedurile. Sacă este nevoie ca ei să intre în carantină timp de două săptămâni sau nu”, a spus Ciprian Paraschiv.

Primul care va reveni la Iași este antrenorul Mircea Rednic. Acesta a anunțat că va veni încă din această săptămână.

Condiții special pentru reluarea pregătirilor

Pentru reluarea pregătirilor, Politehnica Iași trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Astfel, trebuie să dispună pentru cantonament de o bază proprie. Aceasta trebuie să aibă spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, eventual săli de forță sau alte facilități necesare activității de antrenament.

Baza sportivă trebuie să aibă personal administrativ și de suport, care să fie izolat alături de sportivi și antrenori.

La Iași, aceste condiții sunt îndeplinite fără probleme.

Reluarea pregătirii, în etape

În plus, fiecare jucător al Politehnicii care participă la cantonament va trebui să-și asume că va respecata regulile descrise.

Antrenamentele se vor desfășura în regim izolat, gradual, strict, în patru etape. Vor exista mai multe etape. Prima presupune pregătirea preliminară pentru relaurea antrenamentului. A doua prevede sesiuni de antrenament individual. A treia, sesiuni de antrenament pe grupuri mici, iar ultima, sesiuni de antrenament colectiv.

Pentru ca sportivii să-și reia activitatea vor trebui să stea în izolare totală pe o perioadă de 14 zile. Asta după care vor fi testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament desemnate.

Adauga un comentariu