Local

Circ la USR-PLUS în prag de alegeri locale 2020. Liste scandaloase impuse pentru Primăria Iași și Consiliul Județean

Publicat: 17 aug. 2020
Marius Bodea și Cosette Chichirău
Reprezentanții PNL Iași susțin că USR-Plus are la Iași aproape 60 de candidați traseiști proveniți de la PSD, PC, UNPR, PMP, PP-DD, ALDE, PNL

USR-PLUS, proaspăt devenit un singur partid, și-a depus listele pentru alegerile locale 2020. Noua filială a depus dosarele pentru candidaturile la Primăria Iași și Consiliul Județean. Listele sunt însă făcute de cuplul Cosette Chichirău- Marius Bodea și nu aduc nimic nou pentru alegătorii din Iași. Fie sunt persoane fără rezonanță pentru comunitatea locală, fie sunt acaparate de traseiști care au fugit de la un partid la altul pentru a mai prinde un ciolan de ros

După congresul de zilele trecute, alianța USR-PLUS a devenit oficial un singur partid. Astfel, reprezentanții acestuia de la Iași au depus și ei listele pentru alegerile locale 2020. Noua filială a depus dosarele pentru candidaturile la Primăria Iași și Consiliul Județean, listele fiind conturate de cuplul Cosette Chichirău-Marius Bodea. Cu toate acestea, cele două liste pentru alegerile locale nu aduc nimic nou pentru alegătorii din Iași. Fie sunt persoane fără rezonanță pentru comunitatea locală, fie sunt acaparate de traseiști care au fugit de la un partid la altul pentru a mai prinde un ciolan de ros.

USR-PLUS a depus listele pentru noile alegeri locale 2020. Traseiști și nume fără rezonanță la Primăria Iași

Astfel, lista pentru Consiliul Local Iași este deschisă de deputatul scandalagiu Cosette Chichirău, iar pe poziția a doua este junele Filip Hăvârneanu, președinte pe municipiu la USR Iași și mâna dreaptă a parlamentarului. Pe poziția a treia este Iulian Nicolau, un arhitect fără mari proiecte realizate. Urmează Ionuț Anastasiei, un IT-ist necunoscut marelui public.

Pe locul cinci apare Diana Finkelștain, o avocată din Iași, iar pe locul șase a fost trecută Ana Raluca Roșu, o tânără care a trecut pe la cabinetul parlamentar al deputatului Cosette Chichirău. Urmează George Pleșu, venit de la PLUS, director al unei galerii de artă. Pe listă apare Iulian Hușaru, personaj care deține o firmă mică de materiale producătoare de mânere și zăvoare. În plus, acesta locuiește în zona Vișan, Bârnova, însă va candida la Consiliul Local Iași. Pe poziția a noua apare traseistul Răzvan Timofciuc, venit de la PNL Iași, în speranța că va mai prinde un os de ros în noul mandat.

Lista propusă de traseistul Marius Bodea la USR-PLUS pentru alegerile locale 2020

Lista USR-PLUS a fost definitivată pentru alegerile locale 2020 și pentru Consiliul Județean Iași. Lista a fost întocmită de cuplul Cosette Chichirău-Marius Bodea, aceasta fiind de asemenea plină de necunoscuți și traseiști. Lista pentru CJ Iași este deschisă de primul traseist al partidului, deputatul zero Marius Bodea. Pe poziția a doua apare Ștefan Tănase, un tânăr de la Popricani, implicat deja în scandaluri cu semnături false pentru Cosette Chichirău.

Pe listă apare apoi Adrian Slabu, un inginer necunoscut din Iași, urmat de Marius Ciobanu, un profesor universitar de la Universitatea de Științe Agricole, aterizat pe listele de partid cu doar câteva săptămâni în urmă. Pe listă apare apoi fostul liberal Etienne Ignat și om de bază al lui Marius Bodea. Ca și Timofciuc, și acesta speră să prindă un alt os de ros în administrația publică.

Cea mai slabă listă pentru alegerile locale. Dezastru pe listele USR-PLUS Iași

Lista celor de la USR-PLUS Iași pentru alegerile locale 2020 este una care nu spune nimic ieșenilor. Însă, conform spuselor deputatului Marius Bodea, sunt mulți proști în Iași care o să-i voteze, acesta fiind principiul de bază pe care merge traseistul candidat la CJ Iași. Atât Cosette Chichirău, cât și Marius Bodea au susținut că vor să scoată corupția din Primăria Iași, însă realitatea este cu totul alta. Corupția macină USR-PLUS la Iași, nu doar oameni precum cei doi, dar și tinerii pe care-i promovează.

Chichirău a făcut foarte multe mișmașuri cu actele de la partid, i-a dat afară pe cei care nu au fost alături de ea și care i-au reproșat scandalurile din partid. În plus, dictonul „oameni noi în politică” nu se mai aplică la USR Iași, din moment ce aștia au călcat în picioare statutul partidului și au adus alături de ei traseiștii fugiți de la PNL pentru a prinde un nou ciolan.

Județul Iași, acaparat de persoane care nu au făcut nimic pentru locuitori. Lista celor care au călcat Iașul în picioare

Practic, ieșenii sunt nevoiți să aleagă din lunga listă a celor care nu au făcut nimic pentru ei, dar care le mai cer acum un nou mandat. Parlamentari precum Dan Lungu, Marius Bodea, Cosette Chichirău, Laura Scântei, Varujan Vosganian, Nicolae Bănicioiu sau Dumitru Oprea etc. nu au făcut niciun proiect pentru ieșeni, nu au realizat nimic în acest mandat, însă vor avea tupeul să vină și să ceară votul oamenilor.

Iar ceea ce se întâmplă acum la USR-PLUS se aseamănă cu ce se întâmplă în PSD Iași. Bodea și Chichirău și-au pus oamenii după cum au vrut pe locurile eligibile, pentru a-i putea controla. Exact cum a făcut Maricel Popa la PSD Iași. A îndepărtat oamenii cu state vechi, adevărații social-democrați, și a adus doar persoane dubioase, aplaudaci și ridicători de mână. Toate acestea pot duce la o plafonare a Iașului, o încetinire a dezvoltării județului. Iar asta poate lăsa loc altor orașe să se dezvolte mult mai bine și să ia fața Iașului în mai multe domenii de activitate.

Comentarii
  • Este o lista cu oameni educati , simpli și tineri .
    Cei care preferă, fosile , mari combinatori și persoane ce vorbesc în forță (ca na… au fost și ei la câteva cumătrii cu alții mai” deștepți ” ) nu au decât sa voteze cloaca in continuare …

  • Pacat ca au probleme in interior. le scade forta de lupta cu mafia PSD si PNL care domina judetul.
    Oricum ne ofera o speranta. Vad ca si Pro Romania a respins orice legatura cu viceprimarul Harabagiu si cu persoanele care au probleme penale. probabil ca va fi mare suparare la cuplul Chirica – Harabagiu.

Adauga un comentariu