Local

Continuă scandalul în alianța USR- PLUS Iași. A ieșit la iveală modul prin care Cosette Chichirău l-a adus pe deputatul Marius Bodea pentru alegerile locale 2020

Publicat: 18 iul. 2020
Mai mulți membri în alianța USR- PLUS Iași au demisionat după ce Cosette Chichirău l-a adus pe Marius Bodea drept candidat la Consiliul Județean pentru alegerile locale 2020, parlamentarul nefiind înregistrat într-unul din cele două partide
Deputatul Cosette Chichirău nu a explicat clar cum l-a adus pe Marius Bodea, candidat la Consiliul Județean Iași, în ciuda scandalului în alianța USR- PLUS Iași pentru alegerile locale 2020

Explicație penibilă pentru cooptarea în alianța USR- PLUS Iași a deputatului zero Marius Bodea, candidat la Consiliul Județean. Deputatul Cosette Chichirău a decis să-l pună pe Bodea drept candidat la alegerile locale 2020 fără a se consulta cu membrii de partid, în special cu cei desemnați să fie candidați la forul județean

Circ total în alianța USR- PLUS Iași din cauza propunerii pentru șefia Consiliului Județean Iași. Deputatul Cosette Chichirău, președintele USR Iași, l-a propus pe Marius Bodea candidat la Consiliul Județean la alegerile locale 2020, fără a se consulta cu membrii de partid. Cel care trebuia să candideze la șefia Consiliului Județean a fost dat deoparte fără prea multe explicații. De altfel, Cosette Chichirău nu a spus foarte clar dacă a vorbit cu profesorul Silviu Gurlui înainte ca aceasta să-l nominalizeze pe Marius Bodea pentru șefia județului.

„Domnul Gurlui a fost un coleg valoros și văd că a ales o altă opțiune politică. Am vorbim cu el, dar a fost evaziv. Am avut o conversație, îmi pare rău că a plecat. Îi înțeleg dezamăgirea. Silviu Gurlui era candidatul USR Iași la Consiliul Județean. Protocolul semnat de USR- PLUS l-a desemnat pe Marius Bodea și îi pot înțelege supărarea. Am avut și alți membri marcanți care s-au supărat temporar că nu au primit altă funcție. Nu poți fi supărăcios pentru că nu ai avut vreo funcție”, a susținut Cosette Chichirău.

Scandal în alianța USR- PLUS Iași. Cosette Chichirău s-a cuplat cu Marius Bodea pentru alegerile locale 2020

Deputatul Cosette Chichirău nu a dorit să spună și cum l-a adus pe Marius Bodea în alianța USR-PLUS Iași pentru alegerile locale 2020. Fostul candidat al USR Iași la Consiliul Județean, Silviu Gurlui, a explicat că a preferat să plece după ce a văzut cum Chichirău l-a cooptat pe Bodea, la mijloc fiind alte interese.

„Nu am vorbit cu ea după ce am luat decizia să plec. Mi-a spus anterior că a fost ba voința celor de la București sau o conjunctură. Este o chestie între ei și asta a fost tot”, a precizat Silviu Gurlui.

Deputatul zero Marius Bodea a venit la pachet cu Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, doi foști liberali, scandalagii de serviciu din Consiliul Local Iași.

Explicații jalnice legate de aducerea lui Marius Bodea, candidat la Consiliul Județean Iași

Deputatul Cosette Chichirău a susținut că Bodea a fost cea mai bună variantă pentru alianța USR- PLUS Iași la alegerile locale 2020. Probabil, Chichirău a uitat despre combinațiile făcute de Marius Bodea la Aeroportul Iași, de vreme ce a spus că acesta este curat și integru. Șefa USR Iași a uitat de presiunile făcute de Marius Bodea asupra dezvoltatorilor din oraș, despre minciunile din spațiul public și multe altele.
Chichirău nu mai ține cont de principiile USR, de oameni noi în politică, aceasta preferând să nuanțeze enunțul respectiv.

„Nu ne încălcăm principiile. Principiul de oameni noi este de fapt principiul de oameni curați. Un om care stă în politică de ani buni nu mai este unul nou. Un om nou a fost o prescurtare de la un om curat. În România, singura garanție pentru oameni ca un politician să nu fi furat este să fi avut posibilitatea să nu fi furat. Sunt oameni cum este Marius Bodea, care au fost în politică mult timp și nu au furat. Nu au făcut niciun lucru rău sau imoral. Noi trebuie să adunăm toți oamenii corecți din politic. În plus, față de faptul că Marius este un om corect îl ajută experiența lui îndelungată în administrație. Este o soluție foarte bună aducând un om curat și competent”, a spus Cosette Chichirău.

Comentarii
 • Ideea lui Chichirău s-ar putea să fie de milioane.Numai Bodea știe cum fură și ce golăneli fac actualii liberali care conduc instituțiile din Iași.Dacă începe să devoaleze sistemul, pilele,legăturile cu hoția și mafia care ne conduce viața la fel cum au făcut cei din ciuma roșie cei de la USR vor avea multe voturi.Liberalii și-au dat mâna cu ciumații roșii și au aceleași metehne ca ei.Fură, se fac că fac treabă, nu urmăresc decât avantajele funcțiilor abia luate de la ciumeții roșii.Bodea ar putea să dezvăluie multe.Dacă o face de la mine are un vot.Lumea vrea să știe cum ne prăduiesc mafiile politice: roșie și acum cea galbenă.

 • Doar Cosette Chichirau poate distruge Mafia lui Mihai Chirica si a lui Costel Alexe, altfel suntem blestemati cu inca 4 ani de blocuri construite pe spatiul verde iar toti banii primariei se vor duce pe combinatiile primarului si nimic pentru dezvoltarea orasului.

 • Chichirau a gresit f tare ca l-a adus pe Bodea in USR, o femeie fara experienta in politica, fara creier, aducandu-l pe Bodea a stricat total imaginea USR, NU VOM DA VOTURI UNUI HOT GUNOI AL IASULUI CA BODEA SI UNEI PROASTE CA CHICHIRAU. DATI-O DRACULUI DE TREABA

 • Oricine altcineva ar fi bun in locul lui Mihai Chirica, cel mai latifundar primar din zona Moldovei.
  Dar se stie de la o posta ca Mihai Chirica castiga alegerile.
  Are toti bugetarii primariei si al institutiilor subordonate. Are cel putin 60 70% din pensionari, asistatii sociali ii aduce tovarasa zootehnista Luminita Munteanu si tot asa.
  Chirica are o campanie de manipulare, pe fatza nu asa, nu se mai ascunde deloc.
  In cazul in care pierde, pleaca la Bucuresti, deja Alexe a tras sforile ca sa intre un ministru pe undeva. Nici Alexe nu ia CJ-ul, este prea incompetent si lumea nu-l gusta deloc, mai ales legat de paduri.
  Cartile sunt facute demult. Pana pe 27 Septembrie 2020 ne vom da cu parerea …

 • Totul e o golănie sfruntată combinată cu minciuni de cea mai joasă speţă a escroacei CLOSET…nu întâmplător a fost demult poreclită astfel. Cu Silviu Gurlui am discutat aproape zilnic acest subiect. S-a sacrificat omeneşte cât a putut pentru USR, cu toate semnalele negative ce i le-am oferit. Chichi nu a vorbit nimic de luni de zile cu el, nici măcar când a fost votat aproape unanim ca şi candidat la şefia C.J.Iaşi. Nici vorbă că a dorit neapărat o anumită funcţie. Pur şi simplu a fost lucrat pe la spate de către doi derbedei precum Bodea si Closet! Scuze pentru vocabular, dar cei doi şi Dan Lungu astfel de tratament merită în comparaţie cu decenţa şi onestitatea profesorului Silviu Gurlui.

Adauga un comentariu