Actualitate

Circulaţia feroviară, blocată pe ruta Arad – Timişoara. Locomotiva trenului a fost cuprinsă de flăcări

Publicat: 23 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Circulaţia feroviară blocată pe ruta Arad - Timişoara. Locomotiva trenului a fost cuprinsă de flăcări
Din cauza unor lucrări desfășurate în zona Zam, traficul feroviar a fost deviat pe această rută, așa că incidentul din această dimineață a dat peste cap circulația trenurilor pe ruta Arad - Timișoara

Un nou incendiu pe șinele de cale ferată din România. Locomotiva trenului Interregio 2612, care face legătura între Arad și Timișoara, a luat fost curpinsă de flăcări în această dimineață, 23 august 2021, in jurul orei 5.00.

Vagoanele au fost desprinse de urgență de locomotiva în flăcări. Cele două vagoane, în care se aflau circa 30 de călători, au fost trase în câmp, la nu mai puțin de 500 de metri distanță de incendiu.

Oamenii au fost preluați de alt tren, după aproximativ două ore.

Din cauza unor lucrări desfășurate în zona Zam, traficul feroviar a fost deviat pe această rută, așa că incidentul a dat peste cap circulația trenurilor pe această rută.

Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

Degajarea liniei de cale ferată în zona Șagu-Vinga va dura încă aproximativ două-trei ore.

Accident feroviar în Miercurea Ciuc. Două persoane au decedat carbonizate

Două persoane, din nefericire, au murit carbonizaţi într-o maşină târâtă pe o distanță de câteva sute de metri pe calea ferată, după producerea unui accident feroviar în zona Jigodin Băi din Miercurea Ciuc.

Trenul Iași-Brașov a acroșat un autoturism în zona localității Miercurea Ciuc. În urma impactului au luat foc atât mașina cât și locomotiva. Două persoane din autovehicul au fost carbonizate, iar cei aproximativ 100 de călători din tren au fost evacuați, nefiind răniți. Circulația a fost oprită pe Magistrala feroviară 400.

Accidentul cumplit a avut loc ieri, 22 august 2021, la prânz, în Miercurea Ciuc. Un tren a lovit în plin o mașină care a luat foc.

Accidentul a avut loc la Jigodin Băi, iar martorii oculari au transmis iniţial faptul că ar fi mai multe persoane rănite sau decedate.

Inițial, informația nu a fost confirmată în mod oficial de autorități sau de echipele de salvatori. Mai apoi, forțele de intervenție au confirmat că în mașină erau două persoane decedate, carbonizate.

Trenul IR 1541, care circula pe ruta Miercurea Ciuc – Brașov, a lovit în plin o mașină aflată la tecerea la nivel cu calea ferată. Aceasta a fost împinsă pe o distanță de circa 500 de metri.

În urma impactului, mașina și partea din față a locomotivei au luat foc. În misiune au fost trimise trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, una de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Un marfar a deraiat în Hunedoara

În cursul zilei de joi, 19 august 2021, s-a produs deraierea unui tren privat de marfă între stațiile Mintia și Brănișca din județul Hunedoara. Două curse ale CFR călători au fost anulate, iar pentru alte două s-a cerut transbordarea cu mijloace auto a călătorilor, către o altă gară.

La acest moment, sunt afectate următoarele trenuri:

Regio 2045 Simeria – Arad a fost anulat

Regio 2185 Simeria – Lugoj a fost anulat pe distanța Simeria – Margina

IR 1766 Timișoara Nord – Iași s-a solicitat către CFR SA transbordarea cu mijloace auto pentru 150 de călători, pe distanța Ilia – Simeria, iar din Simeria se va asigura călătoria cu trenul până la destinația finală.

IR 75 Budapesta Keleti – Brașov s-a solicitat către CFR SA transbordarea cu mijloace auto pentru 100 de călători, pe distanța Ilia – Simeria, iar din Simeria se va asigura călătoria cu trenul până la destinația finală.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

 

Adauga un comentariu