National

Circulația rutieră dintre municipiul Bacău spre Piatra Neamț, închisă temporar. Care este motivul

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Circulația rutieră dintre municipiul Bacău spre Piatra Neamț închisă temporar. Care este motivul
Lucrări la cale ferată

DRDP Iași anunță marți, 6 octombrie 2020, închiderea temporară a traficului auto pe DN 15, km 368+673, ieșire din municipiul Bacău spre Piatra Neamț, în vederea efectuării de lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată Ploiești – Vicșani.

Restricția este valabilă pentru intervalul 06 octombrie 2020, ora 08:00 – 8 octombrie 2020, ora estimată 16:00, pentru reparații la linia 1, respectiv pentru intervalul 09 octombrie, ora 08:00 – 11 octombrie 2020, ora 16:00, pentru linia 2.

„În acest sens, participanții la trafic au la dispoziție rutele ocolitoare DJ 119B – DN 2G – Str. Narciselor, respectiv DJ 119B – DN 2G (Calea Moinești) – Str. Mioriței – Str. Prelungirea Bradului – Str. Aprod Purice. Cu acest prilej, DRDP Iași apel face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite în zona afectată de restricții.”, potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.

Aleile pietonale din comuna Fântânele din județul Iași vor fi reabilitate! Investiția este de 170.000 de euro

Primăria comunei Fântânele a demarat licitația pentru amenajarea aleilor pietonale. În acest moment, accesul pietonilor pe zona de trotuare este impracticabil în zona drumului comunal. Comisia de evaluarea va alege oferta cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Fântânele, din județul Iași, intenționează să reabiliteze aleile pietonale din localitate. Pe data de 19.10.2020 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor. Contractul prevede și refacerea sistemului de evacuare a apei pluviale. Prevederea bugetară a licitației este de 810.967 lei, fără TVA, aproximativ 170.000 de euro. Aleile vizate au o suprafață totală de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Aleile pietonale se regăsesc în dreptul drumului comunal DC 140. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Nu se acceptă oferte nesemnate cu semnătura electronică extinsă validă a semnatarului ofertei, bazată pe un certificat calificat nesuspendat sau nerevocat la momentul semnării ofertei în conformitate cu prevederile legale referitoare la semnătura electronică semnatarului respectivelor documente”, se arată în caietul de sarcini.

Lipsa aleilor crește riscul de producere a accidentelor rutiere

Aleile vor fi realizate dintr-un strat de fundație din balast, dală din beton de ciment cu grosimea de 10 centimetri și strat asfaltic BA8 de 3 centimetri.

„Proiectul propus se desfășoară de-a lungul drumului comunal DC 140 ce tranzitează comuna Fântânele, drum ce a fost modernizat prin măsura 322 Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale. La ora actuală, pe aproximativ toată lungimea studiată, aleile pietonale nu există, iar acolo unde există (pe lungimi reduse) sunt greu accesibilizate și discontinue circulației pietonale. Cele existente sunt din dale de beton aflate într-o stare avansată de degradare, cu dale sparte, crăpate și puternic segregate, neîncadrate de borduri, cu zone înierbate sau pietruite.

În zonele unde lipsesc, circulația pietonală se face de obicei pe partea carosabilă sau pe acostamentul drumului comunal, ceea ce poate conduce la numeroase accidente. De asemenea, aceste accidente pot fi cu atât mai grave cu cât aceste lipsuri sunt în zona școlii din satul Fântânele sau a obiectivelor de interes public (primărie, biserică, dispensar)”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Tomești a încheiat contractul pentru refacerea trotuarelor din comună

Recent, Primăria comunei Tomești a încheiat contractul pentru modernizarea trotuarelor din localitate. Licitația a fost câștigată de către Lis Affair SRL, societate condusă de afacerista Petronela Ștefan. Oferta financiară depusă este de 1.865.344 lei, fără TVA, aproximativ 400.000 euro. Conform proiectului, Primăria Tomești intenționează să modernizeze tronsonul de pe DN 28 (Iași – Albița), de la kilometrul 83 la kilometrul 85.

„Comuna Tomești este amplasată pe DN 28 Iași – Albița, drum național cu un trafic foarte ridicat, care face legătura cu Republica Moldova. În prezent, pe porțiunea dintre sala de sport și Primăria Tomești nu există amenajat niciun trotuar, astfel încât anual se întâmplă accidente rutiere soldate chiar cu decesul pietonilor. Circulația pietonilor între sat Tomești, cartierul de blocuri, și zona Tomești Sat cu primăria se desfășoară pe marginea DN în următoarele condiții: nu există nicio amenajare pentru circulația pietonilor; pe timp ploios, din cauza noroiului, precum și iarna, din cauza zăpezii, pietonii sunt efectiv obligați să circule pe partea carosabilă”, se arată în descrierea situației actuale.

 

Adauga un comentariu