Actualitate

CJ face un drum din județ, în parteneriat cu un raion din Moldova

Publicat: 09 nov. 2019

Sectorul de drum județean cuprins între localitățile Holboca și Bosia, de pe DJ 249A, va fi modernizat. Recent, Consiliul Județean (CJ) Iași a scos la licitație acest proiect, artera fiind extrem de circulată de cei care se duc spre vamă. Este vorba despre contractul de achiziție publică de servicii de proiectare. Proiecul constă în studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție, documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire. În calcul intră și documentația tehnică pentru organizarea execuției, inclusiv verificarea proiectului tehnic conform prevederilor în vigoare. Obiectivul ține de reabilitarea infrastructurii rutiere transfrontaliere din județul Iași și Raionul Leova din Republica Moldova.
Proiectul prevede reabilitarea DJ 249A, pe sectorul cuprins între localitățile Holboca și Bosia (km 3+100 – km 12+139). Procedura se derulează în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice. Valoarea totală a contractului este de circa 270 mii lei fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 25 noiembrie 2019, ora 15:00.

Încep lucrările la axa Iași-Suceava

Recent, autoritățile ieșene au semnat contractul pentru execuția unei părți din axa rutieră Iași-Suceava. Reprezentanții Consiliului Județean au semnat contractul cu asocierea Alpenside SRL- General Trust Argeș SRL. Această asociere se va ocupa de lotul doi al axei. Este vorba despre refacerea DJ 281D de la Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița. Proiectul include și DJ 281B Coarnele Caprei – Belcești (DJ 281) în lungime de 22 km. Întreaga axă are o lungime de 170 km, valoarea integrală a proiectului fiind de 103 milioane euro.

Ce prevede proiectul

Pentru județul Iași, execuția lucrărilor a fost împărțită în trei loturi. Lotul unu – DJ 282 limita Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D (29,584 km). Lotul trei: DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi (40,610 km).
Valoarea contractului semnat pentru Lotul 2 este de 43.8 milioane lei (aprox. 9,13 milioane euro). Proiectul de execuție prevede lărgirea părții carosabile, lucrări pentru transportul și evacuarea apei pluviale. Proiectul prevede refacerea podețelor, amenajarea de parcări și stații de autobuz. În calcul intră și realizarea trotuarelor și a zidurilor de sprijin acolo unde este necesar, semnalizare rutieră și marcaje. Executantul va avea la dispoziție 24 de luni pentru a finaliza lucrările. Garanția este de 60 de luniloading...

Adauga un comentariu