Local

CJ Iași va lansa ghidul pentru finanțarea ONG-urilor! Proiectele pot fi depuse la autoritatea județeană – LIVE VIDEO, UPDATE, FOTO

Publicat: 07 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CJ Iași va lansa ghidul pentru finanțarea ONG-urilor Proiectele pot fi depuse la autoritatea județeană - LIVE VIDEO UPDATE FOTO
CJ Iași va lansa ghidul pentru finanțarea ONG-urilor, proiecte finanțate prin Legea 350/2005

Consiliul Județean Iași va lansa ghidul pentru finanțarea ONG-urilor. Proiectele depuse la Legea 350/2005 vor fi discutate la nivelul forului județean în perioada următoare. Ghidul va fi aprobat într-o ședință extraordinară a plenului CJ Iași

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o ședință extraordinară a instituției pentru a discuta mai multe proiecte de hotârâre. În ședința ce va avea loc luni, 7 martie 2022, aleșii județeni vor analiza câteva proiecte lege de alocarea fondurilor pentru proiectele organizațiilor neguvernamentale. În calcul intră cele ce țin de domeniul sportului, de Legea 350/2005, dar și cele pentru modificarea structurii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Iași.

UPDATE: Ședința Consiliului Județean Iași a început în aceste momente!

CJ Iași va lansa ghidul pentru finanțarea ONG-urilor

Un proiect este legat de aprobarea ghidului solicitantului și a formularelor necesare privind acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități nonprofit de interes județean, conform prevederilor Legii nr. 350/2005.

”Documentația pentru elaborarea si prezentarea propunerii de proiect va cuprinde cerințele minime de calificare, termenii de referință, instrucțiuni privind modul de elaborare și prezentare a propunerii tehnice și financiare, instrucțiuni privind datele limită și formalitățile ce trebuie îndeplinite, criteriile aplicabile privind evaluarea și selecția proiectelor. ONG-urile joacă un rol complex în societate, iar în îndeplinirea misiunii civice pe care și-o asumă, se confruntă cu cele mai diverse probleme existente în societate și contribuie la rezolvarea lor, fiind astfel o sursă de idei pentru comunitate”, se arată în proiectul de hotârâre.

Șefii administrației județene au arătat că, în bugetul pe anul 2022 al CJ, au fost prinse și alte proiecte sociale.

CJ alocă 1,5 milioane de lei pentru mai multe domenii

Un alt proiect ce va fi discutat de plenul CJ Iași este legat de finanțarea organizațiilor nonprofit pentru programe, proiecte și acțiuni în domeniul sportului. Suma alocată pentru acest program este de 1,5 milioane de lei. Pentru siguranța cetățeanului și ordine publică se va acorda suma de 100 mii de lei. Pentru proiectele educaționale ale ONG-urilor se vor da 100 mii de lei, pentru cele de tineret 200 mii de lei.

Pentru proiectele culturale se vor aloca 200 mii de lei, pentru domeniul social se va propune suma de 250 mii de lei, iar pentru promovare turistică, suma ar fi de 75 mii de lei. Pentru protecția mediului se vor aloca alte 75 mii de lei. De asemenea, pentru sportul de performanță se vor aloca 400 mii de lei, iar sportul de masă va fi finanțat cu 100 mii de lei.

Finanțări acordate prin CJ Iași

După aprobarea în plenul Consiliului Județean Iași, autoritatea județeană va lansa apelul de proiecte, iar, ulterior, va decide ce ONG-uri vor putea beneficia de fondurile respective.

”Finanțarea nerambursabilă acordată din fonduri publice unui beneficiar se va face în baza unui contract de finanțare nerambursabilă încheiat între autoritatea finanțatoare, reprezentată de președinte, în calitate de ordonator principal de credite, și beneficiar, în urma aplicării procedurii selecției publice de proiecte”, se arată în proiectul de hotărâre.

Anul trecut, CJ Iași, prin ghidul de finanțare al ONG-urilor, a dat 1 milion de lei pentru astfel de proiecte.

Adauga un comentariu