Local

Proiecte de 1 milion de lei pentru ONG-urile din Iași. CJ a stabilit ghidul de finanțare

Publicat: 14 mai 2021
Ședință de plen la Consiliul Județean, în Sala Mare a Prefecturii Iași
ONG-urile din Iași vor beneficia de proiecte de 1 milion de lei după aprobarea ghidului de finanțare lansat de Consiliul Județean în baza legii 350/2005

Un nou ghid de finanțare pentru proiectele depuse de organizațiile neguvernamentale din Iași a fost stabilit la nivel județean. Consiliul Județean și organizațiile din Iași au decis în urma unei dezbateri publice criteriile care stau la baza finanțării proiectelor

Organizațiile neguvernamentale (ONG) din Iași vor beneficia de un nou ghid de finanțare pentru proiectele depuse în baza Legii 350/2005. Consiliul Județean Iași și reprezentanții organizațiilor au dezbătut ghidul de finanțare care va sta la baza alocării pentru proiectele depuse de aceste foruri. Ghidul a fost lansat într-o primă etapă în urmă cu câteva săptămâni. Recent, șefii administrației județene și cei ai organizațiilor au pus la punct toate detaliile care vor sta la baza finanțării proiectelor. În acest an, CJ va aloca 1 milion de lei pentru proiectele sociale.

1 milion de lei pentru proiectele ONG din Iași

Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat și în ce va consta noul ghid pentru finanțarea proiectelor depuse de organizațiile neguvernamentale. Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași, a menționat că suma alocată în acest an este cea mai mare din ultima perioadă.

„Am finalizat noul ghid privind finanțarea proiectelor societății civile pe Legea 350/2005. Am reușit ca împreună cu reprezentanții societății civile să stabilim criteriile și condițiile în care aceste proiecte ar putea fi implementate. Am stabilit, dincolo de suma record pe care anul acesta o vom aloca, de 1 milion de lei, câteva principii care ajută ca aceste proiecte să aibă un impact în societate mult mai important”, a spus Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași.

Cum arată noul ghid al proiectelor sociale?

Vicepreședintele CJ Iași a mai susținut și faptul că mai multe condiții din ghid au fost schimbate pentru a veni în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care derulează proiecte pentru comunitate.

„În primul rând, am fost de acord să finanțăm proiecte multianuale. Apoi, am fost de acord să asigurăm finanțare pentru aceste proiecte, să reevaluăm modalitatea prin care anumite tipuri de cheltuieli pot fi asigurate prin cofinanțare în natură, bunuri asigurate altfel decât prin cash. Am stabilit și o altă modalitate de lucru care să asigure societatea civilă că procesul de evaluare a proiectelor este corect și transparent și care să muncească la consolidarea încrederii celor doi parteneri”, a mai precizat Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași.

Anexe la proiectul pentru organizațiile neguvernamentale din Iași

Consiliul Județean Iași a prins și în bugetul pe anul 2021 propunerile pentru Legea 350/2005 a proiectelor sociale. Propunerea de buget cuprinde și alte proiecte importante la nivelul județului Iași. Ghidul cuprinde și 13 anexe la proiect și mai multe capitole legate de finanțare, durata de implementare a proiectelor și alte obiective ce țin de domeniul social.

„Am încredere că ghidul, așa cum a rezultat în urma dezbaterii publice, va fi unul care să fie acceptat de către Consiliul Județean și vom găsi calea ca acesta să fie cât mai repede pus în aplicare, pentru ca anul acesta mediul asociativ să poată implementa proiecte de care societatea noastră are nevoie”, a mai spus Marius Dangă, vicepreședinte CJ Iași.

Comentarii
  • Alo,Alo,Dna,ochii cât cepele; aici e pe baza de șpagă și nimic pt cetățeni . O sa vedeți ce personaje ciudate vor fi puse sa recepționeze proiectele și sa avizeze plățile. Cam 20% parandărăt,și cu conflict de interese,după modelul național bârna et.comp. Trebuie un Dna dimensionat pentru musiii ăștia.oricum codruta e pe faza.singura speranța și președinția din 2024. Cine scapă pana atunci,oricum vor fi insfacati. Echipa de înșfăcare este in construcție.tot unul și unul,gen Negulescu,fără mama,fără tata.doamne ajuta!

Adauga un comentariu