Culinar

Clătite cu brânză dulce la cuptor. Rețeta unui desert gustos și ușor de făcut

Publicat: 13 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Clătite cu brânză dulce la cuptor. Rețeta unui desert gustos și ușor de făcut
Clătitele cu brânză dulce la cuptor sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu ceva dulce, putem pregăti câteva clătite cu brânză dulce la cuptor. Acestea sunt aromate și pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta unui desert gustos și ușor de făcut.

Clătite cu brânză dulce la cuptor, delicioase și aromate

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele plăcinte cu brânză sau delicioasele prăjituri de casă până la cele mai rapide deserturi, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Dacă vrem să pregătim un adevărat deliciu pentru cei dragi, ideale sunt clătitele cu brânză dulce la cuptor. Acestea se fac rapid și avem nevoie de câteva ingrediente pentru a obține la final un desert de neuitat. Clătitele făcute la cuptor au o savoare aparte, iar dacă adăugăm la final un sos de vanilie aromat, vom obține un desert de casă irezistibil.

Pe lângă delicioasele clătite cu brânză, putem pregăti pentru cei dragi și niște faguri pufoși și gustoși după rețeta bunicii. De asemenea, la ceas aniversar îi putem surprinde pe cei de la masă cu un tort de biscuiți cu budincă.

Clătitele cu brânză la cuptor sunt delicioase și ușor de făcut acasă. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final succesul culinar va fi garantat.

Cum să pregătești acasă un desert savuros după cea mai simplă rețetă

Pentru gustoasele clătite cu brânză la cuptor avem nevoie de 3 ouă, 250 ml de lapte, 50 ml de apă minerală, 50 g de unt, 300 g de făină, 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, 1 linguriță de coajă rasă de portocală, 1 linguriță de esență de vanilie.

Pentru umplutura de clătite vom folosi 500 g de brânză dulce, 100 g de zahăr, 1 ou, 3 linguri de smântână și 1 linguriță de esență de vanilie, iar pentru sosul de vanilie vom avea nevoie de 5 gălbenușuri, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de smântână, 20 ml de esență de vanilie și 1 linguriță de zahăr vanilat.

Într-un castron se bat ouăle împreună cu esența de vanilie, apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și de portocală. După ce se amestecă foarte bine, se adaugă zahărul, făina și laptele. Peste acestea se pune apa minerală și se amestecă cu ajutorul unui tel până când compoziția capătă o textură cremoasă.

Într-o tigaie cu puțin ulei încins se pune câte un polonic de aluat  și se întinde bine în tigaie. Se întoarce clătita pe ambele părți, iar când este gata se răstoarnă pe o farfurie întinsă.

După ce clătitele sunt gata, pregătim umplutura de brânză dulce. Peste brânza de vaci se pune oul împreună cu smântâna, zahărul, coaja rasă de lămâie și de portocale, apoi esența de vanilie și se amestecă foarte bine până când toate aromele se întrepătrund. Pe fiecare clătită se pun câteva linguri de umplutură și se rulează.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se unge cu puțin unt apoi se așază clătitele cu brânză. Se pun delicioasele clătite la cuptor. După aceea pregătim sosul de vanilie. Gălbenușurile se amestecă foarte bine cu zahărul, smântâna și zahărul vanilat. Sosul de vanilie se pune peste clătite, apoi se mai lasă la cuptor timp de 10 minute.

Când sunt gata, se scot clătitele din cuptor și se lasă să se răcească puțin. Cu siguranță vom obține un desert savuros și aromat, pe placul tuturor celor de la masă.

Clătitele cu brânză dulce la cuptor sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu. Acest desert se face rapid și este extrem de gustos și aromat.

Adauga un comentariu