Culinar

Cea mai simplă rețetă de faguri. Cum să prepari acasă desertul copilăriei

Publicat: 15 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai simplă rețetă de faguri. Cum să prepari acasă desertul copilăriei
Pentru a pregăti un desert savuros ca pe vremea bunicii, rețeta de faguri de casă este ideală.

Dacă vrem să ne bucurăm de un desert savuros ca pe vremea bunicii, trebuie să știm care este cea mai simplă rețetă de faguri. Fagurii pufoși cu ciocolată sau dulceață sunt preferații tuturor, iar aroma deosebită amintește de vremea copilăriei. Aceștia sunt ușor de făcut și avem nevoie de câteva ingrediente. Iată cum să prepari acasă desertul copilăriei.

Cea mai simplă rețetă de faguri de casă delicioși

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Printre preferatele tuturor sunt prăjiturile de casă, gogoșile pufoase rapide sau clătitele savuroase și ușor de făcut. Un alt desert aromat care amintește de vremea copilăriei este tarta cu mere.

De asemenea, fagurii pufoși și delicioși făcuți după rețeta veche a bunicii sunt adorați de toți cei de la masă. Fie că sunt umpluți cu cremă de ciocolată sau cu dulceață, fie cu savuroasa cremă de vanilie, fagurii sunt preferații tuturor.

Aceștia sunt ușor de făcut și avem nevoie de puține ingrediente. Pentru a ne bucura de cei mai pufoși faguri făcuți acasă trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii. Dacă cei mai pretențioși optează pentru un desert spectaculos precum prăjitura Floare de Colț sau delicioasa prăjitură Înghețată falsă, fagurii de casă sunt ideali în orice moment, chiar și la mesele festive.

Fagurii vor aminti musafirilor de copilărie, iar gustul aromat al acestora va fi cu siguranță apreciat de cei de la masă.

Cum să pregătești acasă cel mai bun desert din copilărie

Fagurii de casă sunt extrem de gustoși și pufoși. Dacă ținem cont de câteva trucuri și adăugăm arome inedite pentru un plus de savoare, vom obține un desert care ne va aminti de vremea copilăriei.

Ingrediente pentru faguri

6 ouă

10 linguri de ulei de floarea soarelui

10 linguri de zahăr

5 linguri de lapte

1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet

2 pliculețe de zahăr vanilat

esență de rom

300 gr de făină

Ingrediente pentru cremă

3 ouă

200 gr de zahăr

5 linguri de amidon

500 ml lapte

esență de rom

250 gr margarină sau unt

cacao

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește compoziția pentru faguri. Se amestecă zahărul cu ouăle până se omogenizează, apoi se adaugă uleiul, laptele, bicarbonatul stins, esența, zahărul vanilat și făina. Se amestecă bine după ce se adaugă fiecare ingredient, până când se obține o compoziție fină și cremoasă.

Între timp, se pregătește forma de faguri. Se pune un strop de ulei în formă apoi se pune la încins pe aragaz, la foc mic. Când forma pentru faguri s-a încălzit bine, se ia cu o lingură din compoziția făcută și se pune în fiecare formă de fagure. Se închide forma, iar după 1 minut se întoarce pe partea cealaltă până când fagurii sunt făcuți bine.

Când aceștia sunt gata, se prepară crema. Într-un bol se bat ouăle împreună cu zahărul, apoi se adaugă laptele și cacaua. Se amestecă bine și se adaugă ulterior amidonul. Se pune la foc mic și se amestecă continuu să nu se lipească, până când crema începe să se îngroașe. Când crema e gata, se ia de pe foc și se adaugă esența, apoi margarina sau untul. Se lasă la răcit.

Când totul este gata, se lipesc cu delicioasa cremă câte doi faguri pufoși. Cu siguranță aceștia vor fi extrem de gustoși și aromați.

Pentru a pregăti un desert savuros ca pe vremea bunicii, rețeta de faguri de casă este ideală. Aceștia sunt ușor de făcut, iar aroma deosebită ne amintește de vremea copilăriei.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu