Prima pagină » National » Clienții Revolut trebuie să știe asta! Iată modificările care vor intra în vigoare de la 30 octombrie 2024
Clienții Revolut trebuie să știe asta! Iată modificările care vor intra în vigoare de la 30 octombrie 2024

Clienții Revolut trebuie să știe asta! Iată modificările care vor intra în vigoare de la 30 octombrie 2024

02 sept. 2024, 10:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Clienții Revolut trebuie să știe asta! Este vorba despre introducerea de noi produse și servicii pentru cetățeni. Iată modificările care vor intra în vigoare de la 30 octombrie 2024.

Clienții Revolut trebuie să știe asta!

Revolut a anunțat recent că noile modificări implică secțiunile de termene și condiții și pagina comisioanelor fără a viza o scumpire a serviciilor, ci mai mult o schimbare a formulării noilor tarife.

Revolut își anunță clienții că ,,folosim propriul nostru curs de schimb Revolut pentru schimburile valutare. Acest curs este stabilit de noi. Este un curs de schimb variabil și se schimbă constant. Prin urmare, cursurile de cumpărare și vânzare a monedei sunt determinate pe baza fluxurilor de date de la o serie de surse independente, precum și a valorii tranzacției. Cursul de schimb va fi același, indiferent dacă e vorba de un schimb valutar în aplicație, un schimb valutar pentru un transfer sau unul pentru o plată.”

Banca subliniază că nu vor fi aplicate comisioane dacă se efectuează un schimb valutar în timpul săptămânii. Dacă se efectuează un schimb valutar în weekend, se va aplica un comision de 1%. Banca digitală Revolut, care este folosită tot mai mult ca un cont bancar principal de către utilizatorii din România, integrează în aplicație și funcții de analiză a bugetului și limite pentru cheltuielile realizate pentru o anumită perioadă de timp, care pot fi adaptate de clienți la propriile nevoi.

Schimbare importantă pentru cei care au card bancar

Clienții Revolut sunt avertizați cu privire la escrocheriile online și amenințările cibernetice. Pentru a combate aceste amenințări, Revolut a abordat într-un mod proactiv prevenirea fraudelor și a implementat noi funcționalități de securitate, incluzând metode precum autentificarea biometrică sau alertele pe fluxul de plată și a acordat prioritate educării clienților. Anul trecut, Revolut a introdus în aplicație un modul de educație antifraudă, punând la dispoziția clienților informații utile pentru a se proteja de escrocheriile din mediul digital.

Revolut face distincția între fraudele neautorizate, prin care infractorii reușesc să aibă acces la conturile și datele unui client fără știința și fără permisiunea victimelor, față de fraudele cu autorizare (scam-uri), care se referă la practici înșelătoare prin care victimele sunt convinse de escroci să facă transferuri sau plăți.

„Protejarea clienților noștri de amenințarea în creștere a escrocheriilor, la nivel global, este esențială pentru Revolut. Datele noastre exclusive fac lumină asupra peisajului în evoluție al fraudei și sunt un punct de plecare util pentru a informa utilizatorii și a pune la dispoziția lor cunoștințele de care au nevoie pentru a rămâne vigilenți. Cu sistemele noastre avansate de detectare a fraudelor și angajamentul față de inovație, dăm putere clienților noștri să-și protejeze finanțele și să navigheze în lumea digitală cu încredere.”, a declarat Woody Malouf, Head of Financial Crime la Revolut.

Fraudele cu carduri reprezintă 98% din totalul cazurilor de fraudă, printre tacticile cele mai comune aflându-se atacurile de tip phishing. Utilizarea cardurilor de unică folosință, puse la dispoziția clienților direct în aplicația Revolut, a oferit o protecție superioară deoarece acestea reduc semnificativ rata de fraudă comparativ cu cardurile tradiționale. O altă problemă este aceea a banilor cash. Se discută tot mai des despre dispariția banilor cash și adoptarea plăților online. Băncile sunt cele care grăbesc sfârșitul numerarului, prin închiderea multor sucursale, lăsând zone întregi doar cu bancomate și internet pentru operațiunile bancare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024