Mulți români vor să afle care este suma de bani pe care nu este bine să o scoți de la bancomat! Majoritatea băncilor din România permit retrageri de bani de la bancomat între 3.000 de lei și 5.000 de lei pe zi. Dacă se dorește să se retragă o sumă mai mare, trebuie făcută o solicitare băncii. În caz contrar, riști să intri în vizorul autorităților.
Suma de bani pe care nu este bine să o scoți de la bancomat!
Clienții bancari pot retrage de la bancomate orice sumă, însă trebuie să fie conștienți că, odată ce depășesc anumite praguri, Agenția Națională de Administrare Fiscală poate să inițieze investigații detaliate pentru a preveni frauda fiscală. Băncile pot stabili limite pentru cardurile de credit, dar aceste măsuri sunt legate de securitate și pot fi modificate la cerere.
De regulă, băncile permit retrageri pe zi între 3.000 și 5.000 de lei, dar pragul poate fi modificat la cerere. Fiscul nu impune o limită fixă pentru retragerile de la bancomat, dar orice sumă de 1.000 de euro sau mai mult va atrage atenția autorităților. Atunci când clienții retrag sau depun această sumă, băncile au obligația de a solicita actul de identitate și de a furniza detalii despre tranzacție.
Taxă pentru retragerile de bani cash
Cetățenii care vor să-și retragă banii cash de pe card ar trebui să fie atenți la noile comisioane. Costurile retragerilor de la bancomate variază în funcție de bancă și de tipul cardului. O altă regulă este aceea că retragerile de bani de la bancomat au limite stabilite de fiecare bancă. Un aspect neglijat de români este comisionul la bancomat atunci când se retrag bani cash. Comisioanele la bancomat pot aduce costuri neprevăzute. Cei care vor să-și retragă banii ar trebui să fie atenți la comisioane dacă folosesc bancomate de la alte bănci.
La Banca Transilvania, clienții proprii se bucură de retrageri gratuite, fără comision. Pentru cardurile emise de alte bănci, comisioanele sunt între 0,5% și sume fixe de 2,5 sau 3,5 lei. Astfel, banca aplică taxe numai pentru utilizatorii de carduri străine. Banca Comercială Română (BCR) are aceleași reguli. Clienții proprii sunt scutiți de comisioane la retragerile de la bancomatele băncii, în timp ce pentru cardurile emise de alte bănci comisionul este de 1% din suma retrasă.
La BRD, comisioanele sunt aplicate indiferent de tipul cardului. Cei cu carduri emise de BRD achită un comision de 0,2% la fiecare retragere, iar utilizatorii altor carduri plătesc un procent de 1% plus o taxă suplimentară de 7 lei. Raiffeisen Bank oferă retrageri fără comision pentru unii dintre clienții săi, dar în anumite cazuri aceștia pot fi taxați cu 1%. Pentru retragerile de pe carduri ale altor bănci, comisionul standard este de 1,5%. ING Bank aplică și comisioane diferențiate. Clienții proprii plătesc 0% sau 1%, în funcție de tipul cardului, în timp ce pentru cardurile emise de alte bănci comisionul variază între 0 și 5 lei.
Românii care vor să retragă mai mulți bani de la bancomate trebuie să știe că majoritatea băncilor au o limită de retragere între 3.000 și 5.000 de lei pe zi. Dacă se dorește retragerea unei sume mai mari de bani, se poate face o cerere la bancă și se oferă mai multe detalii despre motivul tranzacției. În caz contrar, Agenția Națională de Administrare Fiscală poate să inițieze investigații detaliate pentru a preveni frauda fiscală.
ce porcarie puteti scrie…….. fIECARE BANCA ARE O LIMITA DE EXTRAGERE DE LA BANCOMAT–-SPRCIFICATA ATUNCI CAND PERSOANEI I S A FACUT CARDUL
DOAMNA CARE AI FACUT FAC DE LITERE….MAI CITESTE!!!!
induceti in eroare, pe ING poti seta din aplicatie limitele si poti extrage usor zeci de mii de lei sau chiar mii de euro…. ca dupa aia te intreaba fiscul ce faci cu banii, poti zice ca cumperi bomboane…
E mai simplu cu cash.
să dai explicații pt. banii munciți de tine ! halal țară ,halal conducători !