Actualitate

Coaja de banană e bună pentru sănătate. Câteva întrebuințări despre care nu știați

Publicat: 10 sept. 2020
Coaja de banană e bună pentru sănătate
Chiar dacă nu este apetisantă precum fructul în sine, coaja de banană are multe beneficii pentru sănătatea dumneavoastră

Coaja de banană e bună pentru sănătate. De cele mai multe ori, după ce ai mâncat o banană delicioasă, coaja ei ajunge la gunoi. Însă acest lucru este total greșit deoarece coaja de banană are multe beneficii de care nu știați.

Cei mai mulți dintre noi aruncăm la gunoi coaja de banană, fără a ști cât este de folositoare. Ea poate fi utilizată pentru fertilizare, lustruirea pantofilor din piele, albirea dinților sau frăgezirea cărnii. De asemenea este nemaipomenită pentru tratarea coșurilor dar și estomparea ridurilor. Așadar, ar fi bine să vă gândiți înainte de a o arunca la gunoi.

Pentru iubitorii de banane, aceasta este o veste nemaipomenită. Știm cu toții cât de sănătoase sunt bananele, deoarece sunt o sursă excelentă de potasiu și alți nutrienți importanți. Însă, dacă fructul în sine este moale și dulce, coaja este tare, fibroasa și amăruie. Însă, chiar dacă nu este apetisantă, coaja de banană are beneficii pentru sănătatea dumneavoastră. Și nu în ultimul rând, cojile sunt, de asemenea, comestibile!

Coaja de banană e bună pentru sănătate

În cele ce urmează vă prezentăm câteva utilizări surprinzătoare ale cojilor de banane. Așadar, este un foarte bun remediu pentru tratarea coșurilor. Masați coaja pe față timp de cel puțin cinci minute, zilnic, timp de o săptămână. De asemenea, ajută la reducerea ridurilor. Coaja de banană poate hidrata pielea și acest lucru este excelent pentru reducerea ridurilor. Puteți face și o mască de față din coajă de banană zdrobită și un gălbenuș de ou.

De asemenea, ajută la albirea dinților. Pentru asta trebuie să frecați coaja de banană pe suprafața dinților timp de un minut. Faceți asta în fiecare zi, timp de o săptămână și rezultatele nu vor întârzia să apară. Totodată, coaja de banană folosește la îndepărtarea negilor. Puteți ferca coaja de banana pe suprafața negului ori puteți să o legați peste noapte peste el.

Nu în ultimul rând ajută ca tratament pentru psoriazis. Trebuie pur și simplu să frecați coaja de banană pe zona în care pielea dvs. prezintă mâncărime și iritație. Coaja va acționa ca un hidratant și vă scapă de mâncărime. Totodată, vindecă și mușcăturile cauzate de insecte. Pentru aceasta, masați coaja pe mușcătură pentru a obține ameliorarea durerii și a mâncărimii.

Ce nutrienți conține coaja de banană

Coaja de banană, care de obicei ajunge în coșul de gunoi, este incredibil de hrănitoare. Iată așadar ce conține:

  • Potasiu – combate dieta bogată în sodiu și protejează inima.
  • Magneziu – pentru funcția mușchilor și a nervilor.
  • Vitamina B6 sau piridoxina – pentru piele, ficat, ochi și păr.
  • Vitamina B12 sau cobalamina – pentru sistemul nervos central.
  • Fibre – pentru sănătate intestinală.
  • Proteine – pentru a dezvolta mușchii și pentru celulele sănătoase.

Cu toate aceste utilizări și beneficii, sigur vă întrebați de ce coaja de banană nu este mai populară. Însă acum, în lumina noilor informații, sigur nu va mai ajunge la gunoi. Și aceasta deoarece coaja de banană e foarte bună pentru sănătate, dar are și multe alte utilizări.

Adauga un comentariu