Diete si regimuri

10 alimente bogate in potasiu

Publicat: 06 sept. 2020
Banane
Banane

Aflati sunt cele mai bune alimente bogate in potasiu! Indispensabil pentru buna funcționare a corpului, potasiul face echipă cu sodiu pentru a menține echilibrul acido-bazic în întregul corp. De asemenea, datorită acestuia, inimile noastre pot bate și mușchii se contractă. Potasiul ne protejează de hipertensiune arterială și reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și osteoporoză. De aceea este bine sa ne axam pe o serie de alimente bogate in potasiu, cum ar fi: cafeaua, cicoarea, bananele, patrunjelul, spanacul.

Iata care sunt cele 10 alimente bogate in potasiu!

Cafeaua macinata

Cu o medie de 80 mg de potasiu pe ceașcă, cafeaua este campioana în acest domeniu.

Cicoare

O altă pulbere grozavă: consumată ca băutură fierbinte, are numeroase virtuți.

Banana

Acesta este un bun punct de reper: consumul unei banane pe zi ar fi suficient pentru a acoperi aportul zilnic recomandat de potasiu.

Alimente bogate in potasiu: Patrunjel proaspat

Ar trebui sa adăugăm câteva frunze de patrunjel proaspat la toate felurile de mâncare.

Spanac

Nu numai că este bogat în fier și vitamina K, spanacul este încărcat și cu potasiu.

Avocado

O adevărată bombă de nutrienți buni, acest fruct ne permite să ne suplinim deficiul de potasiu, dar contine și grăsimi bune și vitamina B5.

Roșii

Ne putem bucura de roșii sub toate formele sale!

Alimente bogate in potasiu: Fructele uscate

Caise uscate, curmale, smochine, stafide sau chiar prune uscate: fructele uscate conțin chiar mai mult potasiu decât fructele proaspete.

Semințe oleaginoase

Gustări echilibrate pline de substanțe nutritive bune. Alegeti migdale, nuci, alune sau chiar seminte de pin.

Condimente

La fel ca ierburile aromate, ele fac mancarurile mai gustoase si mai sanatoase. Dar ne oferă și minerale. Alegem chimen, curry, ghimbir măcinat sau piper negru.

Feriți-vă de supradozaj!

O supradoză de potasiu se numește hiperkaliemie. Nivelul de potasiu din sânge ar trebui să fie în mod normal de aproximativ 0,2 g / l de sânge. Această patologie este, în general, secundară altor afecțiuni: sângerări intestinale, probleme renale, infecții. De obicei, se manifestă prin vărsături și probleme cardiace. Hiperpotasemia poate provoca probleme grave de sănătate, așa că solicitați ajutor medical cât mai curând posibil!

Adauga un comentariu