WoW!

Coaja de lămâie ţine inima sănătoasă

Publicat: 14 ian. 2020

Când folosiţi o lămâie, păstraţi şi coaja! Nici nu ştiţi cât de bună e pentru sănătate şi în câte feluri o puteţi folosi. Iată la ce ajută coaja de lămâie!

Beneficiile lămâilor şi ale sucului de lămâie sunt cunoscute tuturor, însă puţini ştiu că şi cojile acestor citrice sunt extraordinare pentru organism. Ele conţin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul de lămâie şi beneficiază de mai multe vitamine şi nutrienţi decât lămâia în sine. Reprezintă o sursă preţioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic şi betacaroten. Cu un singur amendament: asiguraţi-vă că lămâile sunt 100% organice, crescute bio, fără pesticide şi alte substanţe chimice. Cele din supermarketuri de obicei sunt tratate chimic, iar specialiştii ne avertizează că respectiva coajă a lămâilor e toxică şi periculoasă. 100 g coajă de lămâie conţin 314 mg calciu, 160 mg potasiu, 129 mg vitamina C, 10,6 g fibre, scrie www.garbo.ro.

Coaja de lămâie ţine inima sănătoasă

Iată câteva beneficii:

Pot ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL), întrucât conţin flavonoizi polifenolici. Conţin limonen şi salvestrol Q40, compuşi ce au capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Pot preveni apariţia cancerului de piele, colon sau sân.

Contribuie la reducerea stresului oxidativ şi la eliminarea toxinelor din organism, deoarece conţin o cantitate semnificativă de bioflavonoide citrice.
Sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută la sănătatea inimii, la menţinerea unei tensiuni arteriale bune. Totodată, vitamina C şi P pot ajuta la procesul de curăţare a vaselor de sânge, împiedicând apariţia anumitor afecţiuni ale inimii sau a diabetului.

Sunt pline de calciu şi vitamina C, ceea ce le face eficiente pentru prevenirea apariţiei osteoartritei, a poliartritei, a artritei reumatoide, a osteoporozei, dar şi a fracturilor de os.
Conţin multe fibre şi favorizează procesul de digestie.

Conţin vitamina C, un antioxidant ce ajută la combaterea răcelii şi la neutralizarea radicalilor liberi. Acidul citric conţinut ajută în menţinerea sănătaţii şi a igienei orale. Previn gingivita şi sângerările gingivale.

Învelişul portocalei alungă răceala şi gripa

Şi cojile de portocală fac bine organismului. Scad colesterolul rău, combat cancerul, ameliorează arsurile la stomac, stimulează digestia şi ţin la distanţă gripa şi răceala. Iată cum puteţi consuma coaja de portocală: sub formă de ceai, cu tot cu pulpa de portocale, răzuită peste salată sau desert sau, pur şi simplu, mestecată ca atare. Mai puteţi pune coaja de portocală rasă pe un pătrăţel de ciocolată sau, şi mai bine, topiţi mai întâi ciocolată şi presăraţi câteva fâşii subţiri de coji de portocală în ciocolata topită.

Adauga un comentariu